Дата / Час


петък 16 октомври 2020 - 16:09:13
изглед за печат
През последното денонощие на територията на област Търговище са регистрирани нови 45 случая на коронавирус. Най-много заболели са установени в община Търговище - 35 лица. В община Омуртаг са диагностицирани 6 лица, в община Опака новорегистрирани са 2 лица. В общините Попово и Антоново е установен по един нов заболял.

Вследствие на заболяването общият брой на новохоспитализираните е 14. С изключение на един пациент, който е настанен за лечение в МБАЛ „Медика – Русе“ – гр. Русе, всички останали се лекуват в болничните заведения на територията на област Търговище.

Другите 30 диагностицирани с COVID-19 са поставени под домашна карантина. Сред тях има един учител и двама ученици с положителни резултати от вирусологично изследване. Контактните ученици от общо три паралелки са получили предписания за спазване 14-дневна карантина. В периода на самоизолация образователният процес ще се осъществява в електронна среда от разстояние.

Предписания за домашна изолация са връчени на и всички контактни на новозаболелите лица.

Един от регистрираните в област Търговище новозаболели е декларирал, че ще прекара периода на самоизолация в гр. Варна.

В област Търговище са регистрирани два смъртни случая. След доказана коронавирусна инфекция, днес, 16.10.2020 г., в МБАЛ – Търговище е починал мъж на 42 г. от гр. Попово, а в МБАЛ-Омуртаг е издъхнала жена на 60 г. от с. Презвитер Козма, общ. Омуртаг.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище