Дата / Час


петък 26 февруари 2016 - 12:46:49
изглед за печат
Зам.областния управител Йорданка Георгиева проведе изнесена приемна в гр. Антоново. На приемния ден бяха повдигнати въпроси от земеделски стопани, които споделиха, че е необходимо да се облекчат административните процеси при двете най-големи кампании, свързани със земеделските земи – очертаване на земеделските имоти и деклариране на обработваемите земи, за да им бъдат спестявани време, средства и усилия, когато се налага посещение в ОД”Земеделие” – Търговище.

Лошото състояние на пътя Кесарево – Антоново, в отсечката с. Железарци, общ.Стражица – с. Черни бряг, общ. Антоново бе друг проблем, който споделиха посетителите в приемната. Поради лошата инфраструктура жителите на селата Черни бряг и Девино остават без транспортна връзка към област Велико Търново.

В рамките на приемния ден бяха повдигнати и въпроси, свързани с трудово-правни отношения, социални проблеми и такива, свързани с високата безработица и възможностите за обучение и реализация на трудовия пазар на безработните лица.

Сериозно бе поставен въпроса с доставката на хранителни продукти до малките и отдалечени населени места в общината, тъй като има села без действащи търговски обекти.

„Това е проблем, на който трябва да търсим трайно и спешно решение, съвместно с представителите на местната власт и районната потребителна кооперация (РПК) за да подсигурим търговското обслужване на населението”, заяви г-жа Георгиева.

Следващата изнесена приемна на ръководството на Областна администрация е на 01.03.2016г. в гр.Омуртаг, в залата на Общински съвет. Предварителни записвания могат да бъдат направени на тел. 0601 613 41.Приемни

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище