Дата / Час


петък 14 май 2021 - 13:38:36
изглед за печат
Днес – 14.05.2021 г., в Пресцентъра на Областна администрация – Търговище се проведоха консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия /РИК/ за 28-ми многомандатен изборен район - Търговище за предстоящите на 11 юли 2021 г. избори за народни представители. В залата присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание: коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“, коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, коалиция „Демократична България” и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Вр. и. д. областен управител на област Търговище г-н Панайот Димитров откри консултациите, като запозна присъстващите с основните положения посочени в Изборния кодекс и с Решение № 5-НС/12.05.2021 г. на Централна избирателна комисия, отнасящи се до назначаване на РИК за произвеждане на изборите за народни представители за Народно събрание на 11.07.2021 г.

РИК - Търговище ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар.

По време на консултациите, политическите формации постигнаха съгласие относно ръководните позиции и състава на Комисията. Председател на РИК-Търговище ще бъде юристът г-жа Диана Игнатова, предложена от коалиция „БСП за България”. Заместник-председателските постове ще заемат г-н Тодор Тодоров от коалиция „ГЕРБ-СДС“ и г-н Добри Ковачев от ПП „Има такъв народ“. Секретар на Комисията ще бъде г-н Дениз Хюсниев от квотата на ПП ДПС.

В заключение г-н Димитров благодари на представителите на политическите партии и коалиции за постигнатото споразумение.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище