Дата / Час


четвъртък 16 юни 2016 - 13:18:27
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев бе домакин на среща между експерти на Министерство на земеделието и храните и животновъди от област Търговище.

По време на срещата бяха дискутирани проблемите на животновъдите и най-вече онези, които не могат да бъдат решени на областно ниво. Бяха обсъдени още и ниските изкупни цени на млякото, употребата на растителни продукти и контрол на общински пасища от страна на местните администрации и кметове.

Относно ниската изкупна цена на млякото, Д-р Златка Възелова - директор на дирекция „Животновъдство“ в МЗХ поясни, че ръководството на министерството е предприело редица срещи и искания до Европейската комисия за финансово подпомагане.

Г-жа Възелова запозна присъстващите и с мерките за предотвратяване на заболяването заразен нодуларен дерматит. Тя призова животновъдите да бъдат внимателни като избягват посещенията на случайни хора и животни във фермите си. Също така, те трябва да подсигурят защитно облекло и да извършват дезинфекция, защото заболяването се предава и по механичен път. Очаква се през следващата седмица да започне ваксинирането на животните в област Търговище срещу заразен нодуларен дерматит.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище