Дата / Час


понеделник 15 август 2016 - 07:02:20
изглед за печат
До две седмици ще завърши превантивният ремонт на 15 км от път III-204 Разград – Попово, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Третокласният път е най-краткият маршрут за жителите на областите Разград и Търговище, пътуващи за София през Велико Търново.

Отсечката се обновява с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в Северна България. В средата на юли приключи ремонтът на още 13 км от път III-204, на територията на област Разград. Тази година с пари от бюджета се ремонтират общо 28 км от третокласния път, а инвестицията е близо 11 млн. лв.

На участъка в област Търговище (от км 18+900 до км 33+800), който е един от най-натоварените третокласни пътища в областта, се работи с пълна мобилизация и предстои полагането на хоризонталната маркировка, монтирането на ограничителните системи и пътните знаци. На 100% от отсечката е положен неплътен асфалтобетон, както и изравнителния пласт асфалт, устойчив на високи температури и интензивен тежкотоварен трафик. Възстановени са канавките и банкетите, с което се подобрява отводняването на пътя.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище