Дата / Час


петък 23 декември 2022 - 14:09:26
изглед за печат

Уважаеми госпожи и господа,
Жители и гости на Търговищка област,


Изминава една различна и трудна година за всички. Година, в която имаше много работа, проблеми, които изискваха трудни и отговорни решения, но постигнахме важни успехи и придобихме ценни уроци. Ежедневната работата по различните направления задаваше и работния ритъм на звената в администрацията. Редуваха се нормални административни дейности и задаващи се кризи и трудни моменти- припомняме ограничаване на риска от разпространение на COVID-19, справяне с кризата с украинските граждани, търсещи убежище и закрила от войната в Украйна, подпомагане и активно участие при организирането на свободни и демократични избори за Народно събрание, дейности по проекти в сферата инфраструктура, пътища и безопасност на движението, транспорт, култура, здравеопазване, трудова заетост, образование, социални дейности, спорт и др. Всичко това, детайлно, разбира се ще бъде отчетено пред Вас в годишния отчет за 2022 година на администрацията. С чест и задоволство партнирахме на
организаторите на I- то световно първенство по коло ориентиране, организиран от спортен клуб Вариант 5 – Търговище през м. септември. Проверихме за законосъобразност общо 772 решения на общинските съвети на петте общини. Задоволително е, че нямаше върнато нито едно общинско решение, като незаконосъобразно. През годината, заедно се екипа ми се срещнахме, изслушахме и се опитахме да решим проблемите и удовлетворим молбите на над 90 граждани и приехме 70 писмени сигнала и жалби в приемният ден. Макар и официално обявен един път месечно, ежедневно гражданите имаха достъп до експертите на областна администрация. Това е само една малка част от всичко, което свършихме за изминаващите 12 месеца. Много от нещата, които направихме, ги направихме без да търсим излишна медийна популярност, защото съм убеден, че реализирането на поставените цели и постигнатите резултати са най- доброто и видимо, което могат хората да видят и преценят за работата на една администрация. Затова смятам, че това бе една успешна работна година. Сигурно сме допускали и грешки в работата, но нашите действия и ежедневни усилия са били насочени към защита на държавния и гражданския интерес. Мисля, че всичко, което бе по силите и в компетенциите на администрацията успяхме да решим, предвидим и да организираме. Няма да спрем и през идващата година, защото има още много работа и започнати проекти. Благодаря на всички наши съмишленици, които повярваха в добрите намерения и станаха наши партньори в изпълнение на полезните обществени дела. Благодаря за доброто партньорството на екипа на Областна администрация – Търговище, на представителите на местната власт в лицето на общините, институции, неправителствени организации и на медиите, с които работехме в сътрудничество, за да реализираме поставените отговорни цели, за да може област Търговище да продължава да заема своето достойно място в икономическия, културния и обществен живот в страната. Надявам се да можем да отговорим на всичко това, което ни очаква през следващата 2023 година, защото силно вярвам в селата на единния дух на всеки отбор. Годината е важна за всички и нека е успешна!
Пожелавам Ви Новата 2023 година да бъде ползотворна и успешна, изпълнена с възможности и реализирани успешни начинания за всички! С пожелание за уютни и топли празнични дни и спокойна, мирна и успешна нова година! Бъдете здрави!

Станимир Парашкевов
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище