Дата / Час


четвъртък 30 март 2023 - 09:50:12
изглед за печат
Днес в Областна администрация Търговище бяха раздадени бюлетините и другите изборни материали за предстоящите избори за Народно събрание на 2 април 2023 г. на общините в област Търговище.

Това стана по предварително изготвен график и в присъствието на областния управител Станимир Парашкевов. Служители от Областната администрация, съвместно с екипа на Районната избирателна комисия- Търговище, разпределиха по общини материалите за предсрочния парламентарен вот. При стриктни мерки за сигурност представители на общините получиха документите за вота и следва да ги разпределят по секции. Раздадени са и мобилни устройства, с които след края на изборния ден всяка секционна комисия трябва да извърши заснемане оформяне на крайния протокол от избирателната секция.

Организацията на изборния процес в област Търговище се осъществява при взаимодействие между Районна избирателна комисия, Областна администрация, общинските администрации, органи на МВР и Информационно обслужване.
Подготовката за изборния ден в област Търговище тече нормално, като се спазват сроковете, разписани в приетата с решение на ЦИК Хронограма за организацията и произвеждането им.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище