Дата / Час

Днес в двора на Професионална техническа гимназия "Цар Симеон Велики" в Търговище се състоя официалната церемония по честване празника на училището.

четвъртък 11 май 2023 - 07:41:33
изглед за печат
Празникът започна с вдигане на Националнния флаг и химн на Република България. На церемонията присътваха областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов, началника на Военното окръжие в Търговище
подполковник Диян Вълчев, председателя на обществения съвет към училището, директора на ПТГ - Н.Николов, учители, ученици.
"Уважаеми учители, в днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение и отговорност ежедневно бележите житейския път на Вашите възпитаници. Пожелавам Ви здраве, вяра, сили и търпение. А на вас, ученици, пожелавам да бъдете здрави! Учете, успявайте, вслушвайте се в добрите думи на Вашите учители и растете знаещи и можещи! "- пожела на присъстващите г-н Парашкевов.
Областният управител връчи наградите на отличените ученици от регионални и национални състезания и олимпиади през годината. Директорът Н.Николов покани гостите да разгледат импровизираната музейна сбирка, събрала богатата история на училището.
Празникът на училището продължава през целия ден с различни прояви, съвместно с Военно окръжие-Търговище.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище