Дата / Час


сряда 19 октомври 2016 - 14:21:23
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства днес на тържественото честване на 80-годишнината от построяването на храм „Св. Йоан Рилски” в Търговище и 130 години от рождението на Нюйоркския митрополит Андрей.

Празникът започна в 9 часа с тържествена литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, в съслужение със свещеници от Търговищката и Варненската епархии.

Проявите, посветени на двете годишнини ще продължат в 17 часа в Свещаровата къща, където ще бъде представена изложбата „ С пламъка на вярата“. В 18 часа в Драматичния театър ще започне юбилейният концерт „Храмът“, в който ще вземат участие: църковните хорове към двата храма в града; хоровете „Родна песен” и „Златна лира”; ансамблите „Шарено герданче” и „Мизия” и други. По време на концерта за първи път ще прозвучи и песнопение, написано от Петър Димов – възпитаник на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов”, сега студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище