Дата / Час


понеделник 11 септември 2023 - 19:05:05
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева бе сред официалните гости на първото издание на Празничен събор на етносите и багрите в село Ловец. Кметът на селото г-жа Бейе Авджъ разказа, че възраждат празника на Ловец след 50 годишно прекъсване. Организаторите бяха подготвили кулинарна изложба с българска и турска кухня, изложба, детски кът, богата и разнообразна музикална програма, борби, както и конкурс за Мис и Мистър Ловец.
Кметът на Ловец г-жа Авджъ сподели с областния управител на Търговище Гергана Цонева, че в селото християни и мюсюлмани живеят в мир и разбирателство.
"Ние сме заедно и в делниците и в празниците, затова искахме този събор да покаже на всички гости нашето гостоприемство и разбирателство между етносите", разказа още г-жа Авджъ.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева пожела на жителите и гостите на Ловец да превърнат този празник в традиция, да го развиват с всяка година, но винаги задружни, единни и обединени от традициите, корените и родния край.
"Само силният корен дава криле на децата ни да вървят напред. Бъдете здрави, щастливи и благословени", каза областният управител в своето приветствие.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище