Дата / Час


сряда 13 септември 2023 - 19:35:16
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам.областният Петя Кирилова присъстваха на празника по повод 10-годишнината от функционирането на общинския Фонд "Инвитро".
Община Търговище и Фондация "Искам бебе" бяха поканили на тържеството всички деца, родени с подкрепата на фонда, заедно с техните родители.
Областният управител Гергана Цонева поздрави кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, Радина Велчева, председател на Фондация "Искам бебе" и всички, работили и работещи за основаването на фонда, неговото поддържане и развитие през годините.
"Вие сте хората, които преди десет години давате надежда на много двойки с репродуктивни проблеми, подкрепяйки ги в тази не лека битка. Със създаването на общинския Фонд "Инвитро" Вие сте превърнали една болка в щастие. Нека тази кауза продължава да вдъхва надежда и да се раждат повече деца", пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Организаторите на празника споделиха, че за тези 10 години, от създаването на фонда, са се появили на бял свят 20 дечица - 11 момиченца и 9 момченца, най-малкото от тях - само на два месеца.
Община Търговище и Фондация "Искам бебе" зарадваха малчуганите с торта, подаръци получиха и от областна администрация, а по време на събитието бяха връчени благодарствени листи и плакети на всички, помогнали за създаването на фонда.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище