Дата / Час


петък 01 декември 2023 - 08:53:46
изглед за печат
Областна администрация Търговище съвместно с Регионално управление на образованието - Търговище организираха работна среща на тема "Дуална система на обучение в Област Търговище 2018-2024".
Повод за тази среща с ръководствата на професионалните гимназии от областта и представители на бизнеса бе подготовката на предстоящия държавен план-прием за учебната 2024-2025 г.
"За да бъдат подготвени за пазара на труда младежите имат нужда от качествена практическа подготовка и обучение. Оценяваме Вашите усилия в тази насока, а успешното сътрудничество с бизнеса дава стартова възможност на учениците да получат едно добро професионално бъдеще", заяви в началото на срещата о бластният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Тя благодари на всички ангажирани в системата на дуалното обучение и изрази надежда интересът към този вид образование да се засилва от страна на учениците и техните родители.
По думите на ст.експерт по професионално образование и обучение в РУО - Търговище Симеон Симеонов от сформирането на първата дуална паралелка през учебната 2018-2019 г. в Попово до този момент са реализирани общо 30 такива паралелки на територията на област Търговище.
"Сътрудничеството, което изградихте през годините е много полезно, предвид успешната подготовка на бъдещите кадри за бизнеса", заяви по време на срещата началникът на РУО - Търговище Елка Станчева.
По данни на РУО - Търговище през тази учебна година седмокласниците са 818, което е със 123 по-малко, а това от своя страна ще повлияе на броя на паралелките в държавния план-прием.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище