Дата / Час


петък 26 януари 2024 - 13:53:37
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева откри първото заседание за годината на Областна комисия по безопасност на движението - Търговище.
В заседанието взеха участие зам. областният управител на област Търговище Димитър Станев, представители на ОД на МВР, на Областно пътно управление, на Центъра за спешна медицинска помощ, на РУО, на РЗИ, на автомобилна регистрация, на БЧК - Търговище и др.
След обсъждане на дневния ред на заседанието, комисията прие годишния областен доклад по безопасност на движението за изминалата 2023 г., както и годишната областна план-програма по безопасност на движението за настоящата 2024 г.
По време на заседанието бе предоставена информация за дейностите, извършени по безопасност на движението на територията на петте общини от областта, както и тези на институциите, чийто представители взеха участие в комисията.
През изминалата 2023 г. Областната комисия за безопасност на движението е провела шест заседания, реализирани са редици инициативи, заложени в план-програмата за предходната година. В доклада на комисията бе акцентирано и върху проведеното регионално учение за отработване на реакциите при настъпило пътно транспортно произшествие с усложнена пътна обстановка и пострадали на бул."България" в гр.Попово.
Акцент бе даден и върху полицейските акции, обученията по първа медицинска помощ, инициативите с детска от детските градини, училищата и др.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище