Дата / Час


понеделник 29 януари 2024 - 14:18:25
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам. областният Димитър Станев присъстваха на проявите по повод 146-та годишнина от Освобождението на Търговище. Ръководството на Областна администрация - Търговище се включи в ритуала за полагане на венци и цветя пред паметника на "Морената" в кв. "Вароша" в памет на загиналите за свободата на града.
По традиция бе отслужена панихида в храм "Св. Успение на Пресвета Богородица", а директорът на Регионален исторически музей Търговище Магдалена Жечева припомни събитията от историята през далечината 1878 г., довели до Освобождението на града от Османско владичество.
"Нека посрещнем тази важна дата от историята на града с чувство на гордост и признателност към миналото, с грижа и единение в настоящето и отговорни към бъдещето и развитието на Търговище. Нека днес всички заедно, с общи усилия и посока напред, да градим Търговище за идните поколения", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева в поздравлението си за празника.
Заедно със зам. областният управител положиха цветя и пред паметника на ген. Казимир Ернрот.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище