Дата / Час


четвъртък 22 февруари 2024 - 07:40:53
изглед за печат
По повод 25-та годишнина от създаването на Областна администрация -Търговище бе организирана инициативата "Ден на отворените врати". Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и екипът й с удоволствие посрещнаха ученици от 1 до 12 клас, представители на I ОУ "Христо Ботев", III ОУ "П.Р.Славейков", I СУ "Св.Седмочисленици", II СУ "Проф.Никола Маринов", ПГИИ "Джон Атанасов ", ПТГ "Цар Симеон Велики", Спортно училище "Никола Симов", Професионална гимназия по земеделие, ПГТХВТ "Алеко Константинов" и Търговищки ученически парламент.
Децата и младежите имаха възможността да се запознаят лично с ръководството на администрацията и работещите експерти по отдели, да научат повече за структурата, дейността и задачите на институцията, правомощията на областния управител, неговия заместник, секретаря и отговорностите на служителите.
По-малките ученици пожелаха да седнат на стола на областния управител, на неговия заместник Димитър Станев и на главния секретар на Областна администрация Тодорка Танева. А изненада за по-големите ученици бе възможността да се срещнат и с предишни областни управители, били начело на администрацията през годините.
Тончо Димитров, Иво Иванов, Петър Карагеоргиев, Емел Расимова, Валери Симеонов и Станимир Парашкевов споделиха с младежите своя опит, най-големите трудности в управлението, разказаха им за важността и значението на екипната работа.
"Тази година отбелязваме 25 години от създаването на Областна администрация Търговище и сме подготвили различни инициативи, с които да отбележим годишнината. Изключително приятно ни беше да посрещнем децата и младежите при нас, да им обясним защо е важно да познават институциите. Младите хора са нашето бъдеще, тяхна ще бъде задачата да ни управляват, да ни лекуват, да ни защитават, да пишат новата история, да имат гражданска позиция", сподели областният управител на област Търговище Гергана Цонева за инициативата.
Тя изказа благодарност на своя екип, както и на предишните областни управители за работата през годините.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище