Дата / Час


сряда 22 април 2015 - 11:07:15
изглед за печат
Днес, 22.04.2015 г., в Областна администрация Търговище се проведе информационна среща във връзка с предстоящата кампания „Да изчистим България заедно”. На срещата присъстваха зам.областният управител Стефан Иванов, Мария Лазарова – мениджър социални проекти на BTV Media Group, представители на общините, НПО, РИО.

Мария Лазарова изнесе данни, от които стана ясно, че през изминалата година област Търговище е сред първенците в инициативата, като активността е близо 10 %. През 2014 г. в почистването са се включили 141 фирми, 74 училища и детски градини, 39 НПО, като са заличени 32 нерегламентирани сметища на територията на областта.
През тази година кампанията ще се проведе под слогана „Да изчистим България заедно” и включва организиране на 5 еднодневни акции. На 10 май - Европейският ден за почистване, ще се чисти в градските зони. На 17 май, когато отбелязваме
Международния ден на спорта ще се почиства в зоните за отдих и спорт. На 31 май ще се чистят детските площадки, на 7 юни – защитените зони и националните паркове, и на 27 юни-водните басейни и реките.

За първи път инициативата в България се провежда в подкрепа на две международни кампании – Let’s Clean Europe на Европейската комисия и Глобалното гражданско движение Let’s Do It World.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище