Дата / Час


сряда 20 май 2015 - 08:24:04
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев проведе работна среща по повод отбелязването на 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея. На срещата присъстваха зам.областният управител Йорданка Георгиева, Иво Андонов – представител на МО, директорът на Регионален исторически музей Магдалена Жечева, подп. Борислав Калчовски – началник на Областния военен отдел, представители на общините от областта.

Г-н Бонев сподели, че Областна администрация Търговище ще се включи в честванията като бъдат почетени всички военни паметници на територията на областта. За тази цел той поиска съдействие от Регионалния исторически музей и общините за актуализиране на регистъра с войнишки паметници, тъй като за много от паметниците не са установени датите и празниците, на които се честват.

По време на срещата губернаторът заяви още, че във връзка с честванията на 100-годишнината от Първата световна война, от Министерство на отбраната са отпуснати средства за ремонт на паметник на загиналите за национално обединение – гр. Омуртаг и за експедиция в 35 селища на община Попово за локализиране на 80 лични паметници от Първата световна война.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище