Дата / Час


вторник 20 ноември 2018 - 16:10:24
изглед за печат
На 19 ноември в гр. Омуртаг и на 20 ноември в гр. Попово се проведоха последните две от поредицата инициативи, организирани от Областна администрация – Търговище, с които се отбелязва 75-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
Събитието в гр. Омуртаг беше открито от г-н Митко Стайков – Областен управител на област Търговище, а заместник областният управител г-н Панайот Димитров поздрави учениците в Попово.
И в двата града ученици от местните училища имаха възможност да се запознаят с интересни презентации по темата, подготвени от представители на Регионалния исторически музей и на Държавния архив в Търговище.
Младежите се запознаха с важни исторически факти, относно живота на еврейската общност в нашата област по време на Втората световна война.
Предотвратяването на депортацията в нацистки концлагери на българските евреите е един от най-големите символи на толерантността и човеколюбието на нашия народ.
Инициативата е част от работната програма за 2018г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и се изпълнява от Областна администрация – Търговище.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище