Дата / Час


вторник 25 август 2015 - 17:17:34
изглед за печат
Днес, 25.07.2015 г., областният управител Светлин Бонев връчи плакетите на участниците в Националния събор за народно творчество „Копривщица 2015“. „Благодаря Ви за труда, за всеотдайността и ентусиазма, с които възродихте автентичния български фолклор. Желая ви здраве и много нови успехи“, заяви пред самодейците губернаторът.

Престижни плакети за цялостно представяне получиха Пенсионерски клуб „Антола, с. Паламарца, община Попово и НЧ „Пробуда – 1922”, гр. Опака. С плакети за отлично представяне бяха отличени 9 групи, състави и индивидуални изпълнители от областта.

За добрата организация по представянето на област Търговище по време на събора, благодарствено писмо и плакет от зам.министъра на културата Боил Боев получи областният управител Светлин Бонев и екипът му. „ Приветствам и изказвам своята признателност към многобройните участници, които бяха заслужено наградени за своя упорит труд и постоянство в съхраняването на народното творчество и неговото препредаване на по-младото поколение“, се казва в писмото.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище