Дата / Час


петък 27 септември 2019 - 15:37:22
изглед за печат
Днес – 27.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в работна среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Срещата бе организирана по повод Международния ден на туризма, като домакин на проявата бе г-н Тодор Янакиев – собственик на ресторант „Нова Мизия” в Търговище. Събитието събра в областния град представители на бранша от България, Северна Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания. Във форума участва и д-р Дарин Димитров.
Г-н Стайков приветства гостите като акцентира върху възможностите за туризъм, които предлага Търговищка област. В тази връзка той каза: „Активно си сътрудничим с Министерството на туризма, за намиране възможности за привличане на туристи във вътрешността на страната и по-конкретно в Търговищка област”. Г-н Стайков заяви още, че е необходимо град Търговище и региона да се утвърдят като предпочитана дестинация по отношение на културния, историческия и винения туризъм. „Надявам се това Ваше посещение да прерасне в бъдещи контакти” – пожела на гостите г-н Стайков.
Областният управител бе отличен с благодарствена грамота за подкрепата към бранша и взаимното сътрудничество. Г-н Стайков благодари за отличието и подчерта, че само когато представителите на държавната и общинската власт и бизнеса работят заедно, тогава могат да се постигат положителните промени за обществото.
С благодарствен лист бе отличен и д-р Дарин Димитров.
За цялостен принос в развитието на ресторантьорството и туризма на Балканите с плакет бе награден г-н Тодор Янакиев.
Отличията бяха връчени от представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище