Дата / Час


четвъртък 19 март 2020 - 15:48:55
изглед за печат
Днес, 19.03.2020 г., се проведе заседание на Областния медицински съвет за борба с коронавирус инфекцията в област Търговище. В срещата взеха участие представители на общините в състава на областта, РЗИ, РЗОК, ОД МВР, РУО, БЧК, болниците в Търговище, Попово и Омуртаг и др.
Заседанието бе ръководено от областния управител г-н Митко Стайков, като целта бе да се координират мерките на всички ангажирани институции за недопускане навлизането на короновисната инфекция. „Важно е да работим активно и в синхрон, за да преодолеем опасността” – призова институциите областният управител.
От РЗИ – Търговище обобщиха, че в област Търговище към днешна дата има общо 120 лица, поставени под домашна карантина. Най-често жители на областта се завръщат от Германия (59 лица), Нидерландия (20 лица), Франция (9 лица), Италия (6 лица) и т.н. „Към този момент няма гражданин на област Търговище, диагностицирани с COVID-19” – заяви д-р Мариян Кючуков – зам.-директор на РЗИ. По негови думи, от жители на област Търговище са били изпратени 25 проби за изследване за наличие на коронавирусна инфекция. Пробите са предоставени на референтна лаборатория. Специалистите на РЗИ – Търговище заявиха, че комуникацията между граничните власти и службите в Търговище е на много добро ниво, което позволява предприемане на навременни действия, спрямо завръщащите се от чужбина граждани.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище