Дата / Час


понеделник 04 декември 2023 - 19:40:44
изглед за печат
"Отделението по инвазивна кардиология в търговищката болница е гордост не само за общината, но и за област Търговище. Това е огромна възможност да бъдат спасявани човешки животи и навреме пациентите с кардиологични заболявания да получават необходимата медицинска помощ", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева във връзка с новата инвестиция в МБАЛ -Търговище.
Директорът на търговищката болница д-р Иван Светулков и членовете на управителния съвет д-р Явор Александров и д-р Теодора Буцева запознаха областния управител на област Търговище Гергана Цонева, кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров и директора на РЗОК Емил Димитров с дейността в отделението по инвазивна кардиология. В него на 29 нoeмвpи e извъpшeнa пъpвaтa ĸopoнapoгpaфия c пocтaвянe нa двa cтeнтa нa пaциeнт c ocтъp миoĸapдeн инфapĸт, пpиeт пo cпeшнocт и в мнoгo тeжĸo cъcтoяниe. Още двама пациенти са били приети за лечение на инфаркт в новото отделение.
По думите на д-р Светулков на щат в търговищката болница са назначени двама инвазивни кардиолози - д-р Цеца Велкова и д-р Ина Гашарова, но на договорни отношения ще работят кардиолози и от други водещи клиники.
"Независимо, че сме малка област, най-близките такива клиники са на не по-малко от час път. А този час е „златният час“, и ако бъде пропуснат – усложненията са много по-тежки, дори фаталният край понякога е неизбежен“, заяви д-р Светулков и допълни, че з а обновяването на помещението в новото отделение от МБАЛ -Търговище са инвестирали 250 000 лв.
"Зад сухата статистика и предизвикателствата през, които преминахме, докато отделението бъде разкрито, стои спасен човешки живот, а от това по-хубаво няма. Разчитаме на помощта на държавата и на общините, за да може да развиваме високо технологична медицина", каза д-р Явор Александров, допълвайки, че освен качествени медицински специалисти, съвременната медицина изисква и скъпа апаратура.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева пожела успех на новоткритото отделение по инвазивна кардиология в МБАЛ -Търговище, с думите: "сигурна съм, че Вашите усилия и постижения ще дадат възможност на пациентите да бъдат лекувани своевременно, бързо и качествено".

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище