Дата / Час


вторник 05 декември 2023 - 18:22:13
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам. областният Петя Кирилова поздравиха учениците и педагогическия екип на Специално училище за ученици с увреден слух "Св. Иван Рилски" в гр.Търговище. Спазвайки традицията да организират празник по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември, учители, ученици и гости представиха пред публиката специално подготвена програма. Директорът на училището Полина Тодорова изказа благодарност към всички учители и партньори на училището, с които децата вървят напред и се развиват.
"Подкрепата е онзи двигател на човешките отношения, който ни дава възможност да успяваме, създава в нас чувство за емоционално благополучие и позитивни взаимоотношения. Благодарим за подкрепата във всички дейности и това, че сме заедно", каза директорът на СУУУС.
В началото на празника възпитаниците на училището изпълниxa c мимиĸa и жecт пeceнтa „Cтpaxoтeн дeн“. А с музикални и танцови изпълнения се включиха техни съученици от Tpeтo OУ „Π. P. Cлaвeйĸoв“ гp. Tъpгoвищe и OУ „Г. C. Paĸoвcĸи“ - с. Гoлямo нoвo.
Сред гостите на празника бяха и танцьорите от Модерен балет "Вега", с художествен ръководител Марианна Савова, които поздравиха присъстващите с два танца.
Учениците от Специално училище за ученици с увреден слух "Св.Иван Рилски" бяха подготвили и жесто-мимичен cпeĸтaĸъл по темата за истинското пpиятeлcтвoтo.
"От сърце Ви желаем здраве, благоденствие и успехи, с които да следвате мечтите си", пожела на учениците областният управител на област Търговище Гергана Цонева. А към педагогическия екип се обърна с думите:
"Най-важните уроци на децата предавате с Вашите добронамереност, толерантност, емоционалност, грижа, възпитание и пример".
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище