Дата / Час


вторник 14 май 2024 - 11:23:44
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев присъстваха на тържествената общинска сесия, по случай 14 май - Деня на Търговище. Празникът започна с ритуал за издигане на знамената на България, Европейския съюз и Търговище на площад "Свобода", в който участваха Духов оркестър "Васил Абрашев" и курсанти към Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Варна.
„Развитието на Търговище е наша обща задача и цел. С добронамереност, с отговорност, с любов, да правим необходимото, за да развиваме града и населените си места. Участие в това може и трябва да има всеки от нас. Дори и с малки стъпки. С малки жестове. С малки дела. Защото колкото и малки да са делата, с обединението на усилията ни, те също растат“, каза кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи поздравителен адрес на кмета, с пожелания за здраве, мъдри и отговорни решения.
"14 май тежи с особено значение и стойност в календара на търговищенци. Носи историческия символ на града ни, традициите на региона в миналото, в едно с признателността и уважението към идентичността и корените, преплетен с настоящия авторитет и с погледа към модерността на утрешния ден. С общи усилия можем да работим заедно за обновлението на Търговище, да вървим напред с отговорност, стремейки се към най-желаната среда, в която да растат идните поколения. Убедена съм, че това наследство и потенциала на Търговище ще бъдат гаранция за успешното заслужено развитие на града", каза по време на тържествената сесия областният управител на област Търговище. По време на сесията кметът на Търговище връчи отличието за почетен гражданин, което бе присъдено на журналистката Петя Цолова.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище