Дата / Час

По повод провеждането на 245-я Традиционен пролетен панаир и навършването на 90 г. от именуването на Търговище

вторник 14 май 2024 - 17:05:14
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев присъстваха на официалното награждаване на победителите в конкурса за художествен проект на пощенска марка, по повод провеждането на 245-я Традиционен пролетен панаир и навършването на 90 г. от именуването на Търговище.
Според изискванията предложенията за визия на пощенската марка трябваше да съдържат връзката на града с панаирната му традиция и да създават позитивен имидж.
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров връчи първа награда на художника Ивелин Стоянов, а втората за пощенска картичка бе присъдена на Владимир Радев.
Победителите, заедно с кмета на града и директора на Областната пощенска станция Валентин Димитров поставиха заедно печата за валидирането и пускането в употреба на пощенската марка и картичката.
"Това е още една инициатива и паметно събитие, с които Традиционният търговищки пролетен панаир остава в историята и прославя региона. Адмирации към организаторите и победителите, които, спазвайки изискванията на конкурса, са вдъхнали душа в творбите си", коментира областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Тиражът на пощенската марка е 1760 броя, а на картичката – 1000 броя.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище