Дата / Час


сряда 15 май 2024 - 12:29:43
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева бе гост на седмата Панорама на професионалното образование, която бе проведена в гр. Търговище. Събитието се организира от Регионално управление на образованието - Търговище, с цел бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите за прием и квалификацията, която биха получили в дадената гимназия. Осем професионални гимназии от областта се включиха в Панорамата, на която кандидат - гимназистите имаха възможност да получат обстойна информация за изучаваните предмети, практическата насоченост, бъдещата професионална реализация и дуалното обучение в паралелките на гимназиите. Гостите на Панорамата на професионалното образование наблюдаваха модни ревю, опитаха кулинарни изкушения, разгледаха земеделска техника, модели на мека мебел, дигитални проекти, електрически системи и др.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева отправи специални адмирации към директора и екипа на Регионално управление на образованието за идейния проект да бъда реализирана в Търговище такава панорама в помощ на осмокласниците и за възможността да развиват с всяка година събитието.
"Тази Панорама на професионалното образование е изключително модерен, достъпен и атрактивен начин младежите и техните родители да се запознат с всички професионални специалности, които могат да изберат за своето развитие и то представено от техни по-големи връстници. Убедена съм, че този иновативен подход ще улесни решението на осмокласниците", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Директорът на РУО - Търговище Елка Станчева сподели, че през настоящата учебна година общо 811 са учениците, които ще завършат основно образование и ще могат да избират измежду 34 броя паралелки по държавен план -прием в 8 клас. 20 от тях са професионални и 14 профилирани.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище