Дата / Час


петък 24 май 2024 - 11:41:59
изглед за печат
УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, ПРОСВЕТАТА И НАУКАТА, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ
С удоволствие бих искала да Ви поздравя от името на Областна администрация Търговище и лично от мое име, по случай Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май!
Нека в този светъл празничен ден, отдавайки почит и уважение към всички, които пазят културно-историческото ни наследство, изкажем благодарността си, че Ви има, че сте сред нас, че предавате на по-младите мисията да бъдете съвременни будители, че се учим от Вашия опит и авторитет!
Всички Вие - съвременни учители и просветители, дейци на изкуството и културата, духовни обединители, сте онази най-ценна светлина, с която всекидневно ни давате повод да ценим огромното значение на просвещението и науката, на идентичността ни, на българските традиции и на общността ни!
Вярвам, че тази любов и всеотдайност, които влагате в работата, преподаването, творчеството си, ще продължи да разпалва жаждата за знания, духовно извисяване, културно богатство!
Честит и светъл да е за всички Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Гергана Цонева
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище