Дата / Час


четвъртък 12 декември 2019 - 19:58:51
изглед за печат
Днес,12.12.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков присъства на коледния концерт на ВИС "Златни зари" при ОНЧ "Напредък - 1864" - Търговище.
В концерта под надслов "Звездна вечер" изпълнителите, с ръководител г-жа Събина Георгиева, представиха стари градски песни и шлагери, както и песни с коледна тематика.
Своеобразен поздрав към публиката в залата бе участието на възпитаничките на балет "Галакси", с ръководител г-жа Екатерина Петрова.
Областният управител бе гост и на официалното откриване на годишната изложба на търговищките художници, подредена в ХГ "Никола Маринов" - Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 12 декември 2019 - 19:42:44
изглед за печат
Днес, 12.12.2019 г., в пресцентъра на Областна администрация – Търговище се проведе извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК – Търговище, председателствано от г-н Митко Стайков – областен управител на област Търговище. В заседанието взеха участие представители на четири от общините в област Търговище, с изключение на Община Попово.
По време на заседанието стана ясно, че през 2020 г. ще бъдат инвестирани общо 645 000 лв., с цел подобряване качеството на водопреносната мрежа на територията на област Търговище. В подмяна и обновяване на публични активи държавна и общинска собственост ще бъдат инвестирани, както следва: община Търговище - 242 000 лв.; община Попово - 105 000 лв.; община Омуртаг - 95 000 лв.; община Антоново - 78 000 лв.; община Опака - 63 000 лв. Осигурени са и 62 000 лв. - финансиране от държавния бюджет.
Упълномощените представители гласуваха и корекции по бизнес-плана за развитието и дейността на „Водоснабдяване и канализация” ООД, гр. Търговище за регулаторния период 2017 – 2021 г., с включени територии на общините Попово и Опака.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 12 декември 2019 - 15:56:47
изглед за печат
Днес, 12.12.2019г., в гр. Търговище се проведе последното за тази година заседание на Регионалния съвет за развитие и на Регионалния координационен комитет на Североизточния район. Заседанието се ръководи от г-н Митко Стайков – областен управител на област Търговище и председател на Регионалния съвет за развитие с мандат 01.07.2019 г. – 31.12.2019 г.
В заседанието участваха представители на министерства, областните управители и представителите на общините от съставляващите Североизточен район области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, представители на организации на работодателите, работници и служители на национално равнище и представители на Управляващите органи на Оперативните програми.
По време на заседанието беше представен проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за регионалното развитие. Част от предлаганите промени са свързани с дейността и функциите на Регионалните съвети за развитие, като се предлага промяна в тяхната структура и състав, както и нов модел на работа и разширяване на функциите и правомощията им.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 11 декември 2019 - 17:06:13
изглед за печат
Днес, 11.12.2019 г., заместник областният управител на област Търговище г-н Панайот Димитров присъства на традиционния Празник на плодородието в с.Съединение, общ.Търговище.
Празникът се организира от НЧ „Пробуда – 1928” в селото, съвместно с кметството в с.Съединение. Ежегодно проявата се реализира в края на есента и началото на зимата, когато местните жители вече са прибрали плодовете на своя труд от градините и нивите си.
В залата на кметството бяха изложени също разнородни сладки и солени изкушения, приготвени от умелите домакини в Съединение. С ръчно точените баници, пити, тиквеници и баклави имаха възможността да се почерпят както присъстващите жители на селото, така и техните гости.
Празникът на плодородието продължи с богата музикална програма, в изпълнения на самодеен състав „Надежда“ от селото-домакин.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 декември 2019 - 17:51:23
изглед за печат
Днес, 09.12.2019 г., заседава Областният съвет за развитие на област Търговище, ръководен от г-н Митко Стайков – областен управител на област Търговище.
Съгласно законовите разпоредби, членове на Съвета са кметове на общини, представители на общинските съвети, на синдикалните организации и работодатели. Това е първото заседание на Областния съвет за развитие след местните избори тази година. На заседанието бяха избрани двама представители на общините за членове на Регионалния съвет за развитие на Североизточен район, а именно: д-р Дарин Димитров – кмет на община Търговище и инж. Ешреф Ешрефов – кмет на община Омуртаг.
Областният управител г-н Митко Стайков дискутира с членовете на Съвета различни проблеми и бъдещи инициативи за развитието на областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 декември 2019 - 16:31:24
изглед за печат
Днес, 09.12.2019 г., в пресцентъра на Областна администрация - Търговище се проведе заседание на Областния координационен център, председателствано от г-н Митко Стайков.
На заседанието присъстваха заместник областният управител г-н Панайот Димитров, началникът на Регионалното управление по образование, представители на петте общини от област Търговище, експерти от РДСП, ДСП, РЗИ, Бюрата по труда, както и директори на училища от областта.
Г-н Стайков откри заседанието, откроявайки добрите съвместни усилия на институциите на територията на област Търговище, дали резултат при справяне с връщането в образователната система на необхванати или отпаднали деца и ученици през изминалата учебна година.
По информация на началника на РУО Търговище г-жа Елка Станчева през учебната 2019/2020 г. на територията на областта са определени 39 района и е утвърден съставът на 39 екипа за обхват, съставени от 337 членове.
От екипите за обхват по време на кампанията през месец ноември 2019 г. са обработени 5051 формуляра за обход. В т. ч. 4886 са с установен актуален статус „в чужбина”; 97 деца и ученици са със зададени в Информационната система за реализация на механизма /ИСРМ/ мерки до отговорните институции; 68 са записани/върнати в образователните институции (1,4% от всички обходени).
Предстои през следващата кампания, в срок до 30.04.2020 г., да бъдат обхванати 1432 деца, родени през 2015 година, с цел включването им в предучилищна подготовка през следващата учебна година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 06 декември 2019 - 21:32:34
изглед за печат
Днес, 06.12.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и заместникът му г-н Панайот Димитров присъстваха на церемонията по запалване светлините на градската елха в областния град.
В празничното тържество на централния площад „Свобода” участваха изпълнители от Музикалната школа „New voices”, с ръководител Десислава Станкова и модерен балет „Вега” към ЦМДИ – Търговище, с ръководител Марианна Савова. Пред присъстващите актьори от Държавен куклен театър – Търговище представиха откъс от спектакъла „Време за подаръци“.
Всички събрали се край празничната елха в центъра на Търговище, заедно с кмета на Общината д-р Дарин Димитров, отброиха секундите до запалването на светлините на коледното дърво.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 145 146 147

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище