Дата / Час


понеделник 27 юли 2020 - 21:22:24
изглед за печат
Днес, 27.07.2020 г., евродепутатът Андрей Новаков проведе работна среща с представители на транспортния сектор от област Търговище. Посещението на г-н Новаков бе по инициатива на областния управител на област Търговище Митко Стайков.

При висока диалогичност премина разговорът между евродепутата Андрей Новаков и собственици на фирми за международен транспорт, със седалище в област Търговище. Основните дискусии бяха по повод на новоприетите мерки в пакета "Мобилност" и възникващи проблеми в сектора, свързани с новите правила, разписани в него. Липсата на професионални шофьори и нови желаещи да обслужват международните курсове, както и отливът от страна на сега работещи водачи също бе сред най-обсъжданите теми.

Представителите на сектора споделиха притеснения и във връзка със сериозните забавяния при преминаване на граничните контролно-пропусквателни пунктове.


Условията, които са опоменати в пакета "Мобилност" са крайно ангажиращи и ще повлияят негативно на бранша в Търговищко, категорични са превозвачите. По техни думи новоприетите мерки ще се отразят дори пагубно за част от фирмите.

Андрей Новаков заяви, че проблемът е широко дискутиран сред всички български евродепутати. "Няма да се откажа. Ще направя всичко необходимо, за да защитя Вашите права. Ще сезираме висшестоящи инстанции, за да бъдат премахнати част от планираните в пакета "Мобилност" мерки, за които се знае, че ощетяват сектора в България" - заяви пред присъстващите г-н Новаков.

Очаква се новоприетите мерки от пакета "Мобилност" да бъдат публикувани в официалния вестник на Европейския съюз на 31.07.2020 г. Промените засягат превозвачески фирми от България и още десет европейски държави.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище