Дата / Час


събота 17 октомври 2020 - 19:23:20
изглед за печат
Днес, 17.10.2020 г., на работна визита в област Търговище бе министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Целта на посещението бе да се запознае със създадената организация за управление и ограничаване разпространението на COVID-19.

Заедно с областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров, министърът посети МБАЛ – Търговище и проведе конструктивен разговор с ръководството на болницата. След това бе направена и инспекция на създадената в лечебното заведение организация по овладяване на усложнената епидемична обстановка. Той проведе работна среща в Регионалната здравна инспекция и участва в заседание на Областния кризисен щаб за борба с разпространението на COVID-19.

„От всичко, което видях на място и поисках като информация, мога да заявя, че организацията в областта е на ниво и няма място за притеснения“, заяви министър Ангелов. От началото на пандемията общият брой на случаите на COVID-19 в област Търговище е 469, активни са 302, хоспитализираните пациенти са 79, а карантинирани са 385 граждани.

Болничните легла в областта са 94, от тях заети са 79. В МБАЛ - Търговище има 10 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи, и 55 легла за консервативно лечение – 42 във Второ вътрешно отделение и 13 в Инфекциозно отделение. Хоспитализирани са 49 лица. При необходимост могат да бъдат разкрити още общо 58 легла, заяви след обстойно разглеждане на обстановката министър Ангелов. Има възможност 10 легла да бъдат обособени на територията на Отделението по урология, чиято дейност ще се измести в Отделението по хирургия, и други 10 в Отделението по кожни болести, като дейността му ще бъде преместена в Очно отделение. В Първо вътрешно отделение могат да бъдат разкрити допълнително 28 легла, а на територията на Детско психиатрично отделение – 10. По още 10 легла могат да бъдат разкрити и в многопрофилните болници в Омуртаг и в Попово.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище