Дата / Час


понеделник 07 юни 2021 - 11:31:24
изглед за печат
Днес, 07.06.2021 г., областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов бе гост на тържественото отбелязване на Празника на град Омуртаг. Сред официалните гости бяха още главният секретар на Областна администрация – Търговище Тодорка Танева, народни представители, кметове на съседни общини, общински съветници и др.

Официално честването се организира по повод годишнината от полета на втория български космонавт Александър Александров, роден и израсъл в Омуртаг. Празникът започна с ритуал по издигане на знамената и приветствие от кмета на Общината инж. Ешреф Ешрефов. „На 7 юни преди 33 години нашият съгражданин Александър Александров, отлитайки в Космоса, написа нова страница в историята на България, на Омуртаг, на науката „Космонавтика” –заяви кметът. Пред присъстващите той подчерта, че сега е време да се съгражда направеното от предците, да се развива, за да се бъде Омуртаг по-добро място за живеене.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище