Дата / Час

Днес, 21. 03.22г., в областна администрация-Търговище се проведе първото заседание на Центъра за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна.

понеделник 21 март 2022 - 15:12:40
изглед за печат
[justify]
Днес, 21. 03.22г., в Областна администрация Търговище се проведе първото заседание на Центъра за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна.
Той се сформира по предложение на Областния управител Станимир Парашкевов и благодарение на добрата и успешна координация между различните институции, стана възможно в рамките на няколко дни да се организира и проведе учредителното заседание.
Решението за създаване на Център за подпомагане е взето с оглед нарастващата криза с около войната с Украйна и необходимостта от координация на действията около бежанската вълна, както и нуждата на държавата от бързи реакции при евентуално напрежение. Основната задача на новосъздадения център ще бъде координирано мобилизиране на държавните институции, местните органи на властта, гражданските организации и бизнеса за оказване на помощна търсещите закрила от Украйна на територията на област Търговище в рамките на правата и възможностите на законодателството на Република България.

Заседанието бе ръководено от[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище