Дата / Час


петък 27 ноември 2015 - 13:27:23
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев бе официален гост на откриването на Паметник на загиналите във войните жители на селата Руец, Овчарово и Баячево. На събитието присъстваха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, Иво Антонов - експерт по войнишките паметници в Министерството на отбраната, жители на трите села, гости.

На паметната плоча са изписани имената на 39 жители на селата, дали живота си в името на Родината по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Средствата за изграждане на паметника са дарени от наследниците на Трифон Тихолов Бонев - син на загиналия в Междусъюзническата война Тихол Бонев, както и от други родолюбиви потомци. Автор на идейния проект е инж. Венци Кадиев от София.

„Искам да изкажа своята благодарност за инициативността на всички, които допринесоха за изграждането на паметника. Нека той бъде символ на нашата признателност към онова героично поколение, дало живота си за България“, каза в своята реч при откриването областният управител Светлин Бонев.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище