Дата / Час


петък 11 юни 2021 - 12:24:04
изглед за печат
Днес, 11.06.2021 г., областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов проведе работна среща във връзка с подготовката на извънредните парламентарни избори, насрочени за 11 юли т.г. В срещата взеха участие заместник областните управители Валери Симеонов и Ивайло Венков, главният секретар на Областната администрация Тодорка Танева, председателят на РИК-Търговище Диана Игнатова, директорите на ОДМВР, РДПБЗН, РЗИ, Информационно обслужване” АД – Търговище, представители на ТЗ „ГРАО“ , общинските администрации в обхвата на областта и директора и заместник директора на Първо ОУ „Христо Ботев „гр. Търговище.

По време на заседанието бе обсъдена създадената досега организацията и предстоящите ангажименти за провеждането на честни и прозрачни избори. Председателят на РИК-Търговище Диана Игнатова заяви, че към момента се следват стриктно сроковете по хронограмата на Централната избирателна комисия. През следващата седмица предстои да бъдат назначени секционните избирателни комисии в областта.Представителите на ОД на МВР, РДПБЗН, общините на територията на област Търговище, докладваха че са в готовност за предстоящите избори на 11.06.2021г.

В тази връзка д-р Венка Стоянова, директор на РЗИ-Търговище, апелира за съдействие по отношение ваксинационния обхват на заетите в СИК лица. Тя заяви, че Здравната инспекция разполага с количества от еднодозовата ваксина срещу COVID-19, които биха могли да бъдат насочени именно към тях. Освен това РЗИ-Търговище има възможност да съдейства с лични предпазни средства и дезинфектанти, за да бъдат съблюдавани всички актуални противоепидемични мерки, въведени в страната.

Констатацията в края на срещата бе, че в област Търговище е създадено необходимото взаимодействие между ангажираните с провеждането на вота ведомства и институции.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище