Дата / Час


четвъртък 15 септември 2022 - 06:59:52
изглед за печат
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ И ГОСТИ,
Поздравявам Ви с началото на новата 2022/ 2023 учебна година.


Отново е 15 септември- Първи учебен ден! Този ден е празник за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство.
За най- малките, първия учебен ден е радостно очакване, любопитство, нетърпение и надежда. Желая им приказно пътешествие в необятния и красив свят на буквите и цифрите, много приятели и най- добрия учител.
Скъпи ученици, пожелавам Ви успехи, постоянство и устрем, защото светът се променя, но силата на знанието и човешките добродетели неизменно си остават водещи и ще Ви помагат, когато искате па постигнете най- успешната реализация в живота си. Затова- бъдете усърдни и растете по- знаещи, по- можещи и по- добри!
Уважаеми учители, бъдете всеотдайни, вдъхновяващи и разбиращи. Бъдете здрави и неуморно намирайте правилната посока да предавате на учениците си най-ценните житейски уроци и умения. Желая ви вдъхновение и неизчерпаема енергия и сили в ежедневните ви усилия!
Уважаеми родители, подкрепяйте децата си и да бъдете най- близките помощници на учителите в нелеката задача да претворите малките неуверени деца в знаещи, можещи и успешни хора, които да посрещат с увереност предизвикателствата в живота си.
За нас, големите, първия учебен ден е съкровен спомен за плахите и неуверени стъпки в училищния двор, за първите учители, за добрите приятелства и за преживяванията, които оставят диря в съзнанието За наученото, което остана!
Нека всеки ден от новата учебна година да е изпълнен със смисъл и мъдрост, с надежда и увереност за успех! На добър час!
С уважение,
Станимир Парашкевов
Областен управител на област Търговище 15.09.2022г.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище