Дата / Час

Мотото на кампанията е "Остани жив! Пази живота!

петък 16 септември 2022 - 13:33:22
изглед за печат

В периода от 16 до 22 септември 2022 г. ще се проведе кампания за намаляване до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия за поне един ден.
Това се случва в рамките на Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL), чиято цел е иницииране на превантивни събития за намаляване на травматизма по пътищата. В Дните на безопасността на ROADPOL чрез всички възможни средства за комуникация се популяризират послания за намаляване на жертвите и постигане на нула загинали при пътнотранспортни произшествия.
Фокусът тази година е върху 21 септември, обявен за ден без загинали при пътни инциденти, като мотото на кампанията е „Остани жив! Пази живота!“.

В тази връзка Областна администрация – Търговище апелира всички да спазват правилата за движение по пътищата, без значение дали са шофьори или пешеходци, придвижват се с велосипед или друго превозно средство. Вниманието на всеки един гражданин е важно да бъде насочено към прилагането на ефективни модели и реални действия за намаляване броя на пътнотранспортните произшествия в района и страната.

Допълнителна информация за кампанията може да бъде намерена на официалната страница на ROADPOL на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/, както и на интернет страницата на пътна полиция https://www.mvr.bg/opp, в рубриката „ROADPOL SAFETY DAYS".
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище