Дата / Час


понеделник 27 ноември 2023 - 12:23:13
изглед за печат
„63 населени места от областта са без електрозахранване, а 44 – без водоподаване. Взети са необходимите мерки по отстраняване на проблемите и щетите вследствие на обилния снеговалеж и навяванията. Всички институции оказват съдействие за по-бързото нормализиране на обстановката, работят в синхрон и при пълна мобилизация за превенция и отстраняване на авариите и защита на хората“, заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Към момента в област Търговище няма затворени пътни участъци, въведено е ограничение за тежкотоварни автомобили. За Община Омуртаг е обявено бедствено положение в рамките на 48 часа, а в останалите 4 общини на територията на област Търговище постепенно обстановката започва да се нормализира.
„Възстановено е електрозахранването в помпена станция Преслав и водоснабдяването на основния водопровод за Търговище, очаква се към 17:00 ч. водата да достигне до крайните потребители в град Търговище“, каза още областният управител на област Търговище Гергана Цонева и допълни, че през изминалото денонощие в Областна администрация - Търговище са постъпили сигнали за закъсали автомобили, които своевременно са изтеглени.
Отстраняват се от платната падналите и счупените клони, вследствие на мокрия сняг, за да не пречат на движението и снегопочистващата техника.
Ще бъдат изпратени указания до собствениците на язовири, относно следене на водните нива и облекчителните съоръжения.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище