Дата / Час


сряда 29 април 2015 - 11:31:33
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на Националното състезание „Млад фермер”, което се проведе в Професионална гимназия по селско стопанство „Н.Пушкаров” - гр. Попово. В надпреварата участие взеха най-добрите отбори от Северна и Южна България, доказали се на регионалните етапи на състезанието за 2014-2015 г.

Губернаторът поздрави всички участници, като заяви, че се радва да види толкова млади хора, които се интересуват от земеделие. „Пожелавам ви успех, продължавайте да усвоявате знанията със същия ентусиазъм, защото само добре подготвени може да получите успешна реализация”, допълни г-н Бонев.

Учениците се съревноваваха в дисциплините разпознаване на семена и фуражи, присаждане на лози, хигиена на млекодобива, агрегатиране и подготовка на навесен плуг, майсторско управление на трактор и др.
Наградите за отборно класиране връчи заместник областният управител Стефан Иванов. Най-добрите, доказали знания, сръчност и умения за работа в екип са ПГСС „Н.Пушкаров” гр. Попово. Второто място зае ПГСС „Златна нива” гр. Айтос, а третото място – ПГСС „Дунавска земя” с.Ковачица, обл. Монтана.

Състезанието се организира от Министерство на образованието и Регионален инспекторат по образованието - Търговище, в партньорство с Аграрен университет-Пловдив.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище