Дата / Час


понеделник 07 октомври 2019 - 14:09:18
изглед за печат
Днес. 07.10.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков получи плакет с благодарност за оказана подкрепа. Г-н Стайков бе поканен от г-жа Женя Тодорова, директор на ОУ „Отец Паисий” – с. Подгорица, общ. Търговище, като гост на среща между ръководството на учебното заведение с родителите на обучаваните в него деца. А повод за срещата бе желанието на домакините да благодарят на областния управител за съдействието по осигуряване на средства за изграждане на нови санитарни възли.
Изграждането на новите санитарни помещения бе наложително, тъй като досегашните са били разположени извън сградата на училището. Строително-ремонтните работи стартираха през април тази година. Бяха извършени редица дейности, сред които демонтаж на старите помещения и изграждане на нови. Бе извършена частична подмяна на дограма, замазка, боядисване, монтиране на пвц тръби, поставяне на осветителни тела, фаянс, санитария и др. Всички дейности бяха изпълнени в срок, преди началото на учебната 2019-2020 г.
Пред събралите се педагози и родители директорът на основното училище в Подгорица изказа своите сърдечни благодарности към г-н Стайков. От своя страна той заяви, че приоритет в работата на управляващите са децата, тяхното образование и развитие. "Щастлив съм, че успяхме да изградим тези нови санитарни помещения за децата, защото децата са нашето бъдеще" - каза г-н Стайков. Той говори пред родителите за важността децата да посещават училище редовно, както и да се обучават добре. С думите си г-н Стайков подчерта още, че днешните ученици са бъдещи лекари, адвокати, инженери и др.
Общата стойност на строителните дейности в училището възлиза на 43 173 хил. лв., отпуснати от Министерство на образованието и науката, с цел създаване на нов и модернизиран облик на учебната база.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище