Дата / Час


четвъртък 10 октомври 2019 - 13:22:57
изглед за печат
С Постановление на Министерския съвет Община Търговище ще получи 2 000 000 лв., целево финансиране за основен ремонт на общински път, свързващ Път II - 49 и „Тракия Глас България” ЕАД – Търговище. Това бе решено на заседание на Министерски съвет на 09.10.2019 г.
Днес – 10.10.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков представи подробности за осигурената субсидия на пресконференция в пресцентъра на Областна администрация – Търговище. В срещата с медиите участваха още г-н Валентин Велчев, временно изпълняващ длъжността кмет на община Търговище и представители на стъкларския холдинг: г-н Зеки Будак – директор на „Тракия Глас България” ЕАД, г-н Мухсин Мироглу – директор на „Шишеджам Аутомотив България” ЕАД, г-н Бахтияр Далгъч – директор на„Пашабахче България” ЕАД и г-н Красимир Кънев, ръководител на звеното за корпоративни и външни отношения в холдинга.
„С осигуреното финансиране показваме, че държавата изпълнява ангажиментите си към големите предприятия на територията на област Търговище. Благодаря на министър-председателя г-н Бойко Борисов за оказаната подкрепа, която той обеща през месец август при посещението си в завода” – заяви г-н Митко Стайков. И подчерта, че това е възможността реално да се усети, че държавата не е безразлична към проблемите на предприятията в региона.
В трите завода на стъкларския холдинг в Търговище и съпътстващите дейността им фирми работят близо 4 000 души. Ежедневно по разбитата инфраструктура преминават стотици тежкотоварни автомобили, както и около 80 автобуса, превозващи работниците.
Г-н Валентин Велчев благодари за оказаната сериозна финансова подкрепа и подчерта, че при общинска капиталова програма от 3 600 000 лв., направеният допълнителен финансов трансфер е от огромно значение. „Имайки предвид, че пътят вече е общински и неговата поддръжка е ангажимент на Общината, а средствата ще освободят ресурс за други ангажименти по поддържане на пътната мрежа и в реализацията на други проекти” – заяви г-н Велчев.
Директорът на „Тракия Глас България” ЕАД г-н Зеки Будак благодари за оказаната подкрепа, като каза: „Този проект беше много важен за нас. С този бюджет ще се подобрят не само условията за работещите в нашите заводи, но и условията за хората, които живеят в кв. „Въбел”. Ние поддържаме много добри контакти с местната власт и съм изключително благодарен за добрите ни отношения и за осигуреното финансиране”. По негови думи обновяването на отсечката ще облекчи значително автомобилния трафик в населеното място.
Локалният път от връзката с град Разград до заводите на „Тракия Глас България” ЕАД е с обща дължина от 4,380 км. Очаква се ремонтните дейности да приключат в срок до края на настоящата година. А със строително-възстановителните дейности на пътя е ангажирана фирма „Пътинженерингстрой – Т” ЕАД – Търговище.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище