Дата / Час


неделя 11 октомври 2020 - 16:39:06
изглед за печат
Новопотвърдените случаи на коронавирус сред жители на област Търговище към 11.10.2020 г. са десет.

От тях две жени - на 35 и 60-годишна възраст, са хоспитализирани в МБАЛ-Търговище първоначално с пневмония, а след това са дали и положителни проби за COVID-19.

Към момента другите осем души, инфектирани с коронавирус и регистрирани в националната информационна система днес, не проявяват значими здравословни оплаквания и са поставени под домашна карантина. Сред тях е 59- годишна жена - служител в детска градина в гр. Търговище, поради което групата, която е обслужвала ще бъде затворена, а децата ще бъдат карантинирани. Позитивни са били и резултатите на един учител (жена на 44 г.) и един възпитател (мъж на 64 г.) в училища в гр. Търговище. Тяхното диагностициране не налага карантиниране на ученици. С COVID-19 са диагностицирани още две жени, работещи в шивашка фирма, служител на банка и предприемач.

Десетият случай касае жена с постоянен адрес в гр. Търговище, която е декларирала, че ще изтърпи периода на домашна карантина в с. Ябланово, общ. Котел.

От РЗИ-Търговище са връчили предписания за спазване на 14-дневна самоизолация на всички контактни лица, в това число седем деца в ученическа възраст и две, посещаващи детска градина.

За новите случаи на коронавирус са уведомени личните лекари на заразените и контактните им лица, работодателите на работещите, както и ръководителите на засегнатите детски и учебни заведения.

Вследствие на тежък инсулт в хоспис в гр. Търговище е починала жена на 65 г., диагностицирана с коронавирус.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище