Дата / Час


събота 03 април 2021 - 14:54:38
изглед за печат
Нови 51 случая на COVID-19 са регистрирани за област Търговище днес, 03.04.2021 г. Заболяването коронавирус е установено при жители на петте общини в обхвата на областта. Същите са разпределени както следва: община Търговище - 25, община Омуртаг - 14, община Попово - 2, община Антоново - 2 и община Опака - 1.

Хоспитализирани са 12 от новозаболелите лица, а всички останали новозаразени са в добро общо състояние и в тази връзка са поставени под домашна карантина, с предписания на РЗИ-Търговище. Мярка за поставяне под домашна карантина е приложена и спрямо общо 68 контактни на заболелите лица.

През последното денонощие и вследствие на коронавирусната инфекция са регистрирани четири смъртни случая. Починали са жена на 67 г. и мъж на 71 г. от община Търговище, хоспитализирани с двустранна ковид-пневмония, като мъжът е бил и с придружаващо сърдечно-съдово заболяване, жена на 67 г. от община Омуртаг с придружаващо сърдечно заболяване, както и мъж на 71-годишна възраст от община Попово, за когото няма данни за съпътстващо заболяване.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус жители на област Търговище към този момент е 2994. Активни са 458 от тях. На домашно лечение и под карантина са 336 лица. В болничните заведения в областта са хоспитализирани 124 пациенти с коронавирус, двама от които са жители на област Шумен.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище