Дата / Час


петък 22 септември 2023 - 19:17:50
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева уважи празника по повод 22 септември - Деня на независимостта на България. Празничната програма, организирана от Фолклорен клуб „Омая“ с подкрепата на Община Търговище започна с фолклорен танц и приветствие от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева поздрави читалищата от общината, които бяха подготвили кулинарна изложба с традиционни ястия, под наслов „Гозбата на Търговище“, както и ученици от ПГТХВТ "Алеко Константинов", които също се бяха постарали с направата на кулинарни изкушения.
Във фолклорната програма за празника участваха самодейци, певчески и танцови групи от региона, а за най-малките организаторите бяха обособили кът със занимания. "Нека бъдем горди, че сме българи, че сме народ с история и наследници на тези предци, дали ни свободата и независимостта!
Нека да не забравяме отговорността, която стои пред всички нас - с делата и ценностите си да градим достойно, сигурно и спокойно, в чувство на дълг и обич към отечеството, бъдещето на България и идните поколения!", пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева за празничния 22 септември.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище