Дата / Час


четвъртък 18 април 2024 - 11:04:35
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и заместник областният Димитър Станев присъстваха на CYBERDEF - събитие, фокусирано върху киберсигурността. Събитието бе организирано от АЛСО България и ПИ СИ ХЕЛТ ООД, с подкрепата на Областна администрация - Търговище, Българска търговско промишлена палата, Регионално управление на образованието и Инспекция по труда - област Търговище.
Организаторите бяха подготвили както теоретични въпроси, отнасящи се за киберсигурността и иновациите, така и демонстрации на реални хакерски атаки и решения за елиминирането им.
"Във времето на бързо развиващите технологии, изкуствения интелект, глобализацията и динамиката на ежедневието темата за киберсигурността е не са само актуална, но и от изключително важно значение. Един от приоритетите ми, като Областен Управител на Област Търговище, е създаването на сигурна дигитална среда, която ще гарантира подобрена конкурентноспособност, оперативна ефективност на бизнеса и фокус към иновациите", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева при откриване на форума.
По време на събитието, което се проведе в гр.Попово, участниците във форума имаха възможността да научат повече за съхраняването на данни, възстановяването на информация при непредвидени ситуации, защита на електронна поща, надежден мрежови сторидж, лесно и сигурно управление на пароли, децентрализиран облак за съхранение на данни, застраховане на риска от кибератаки и др.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище