Дата / Час


събота 14 май 2016 - 18:40:38
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев бе гост на официалното честване на празника на Търговище -14 май. Празничния ден започна в 9:30 часа с музикален поздрав на I СОУ “Св. Седмочисленици” и продължи с водосвет за здраве и вдигане знамената на България, Европейския съюз и на Търговище. По-късно започна тържествената сесия на Общинския съвет, на която присъстваха народни представители, кметове на кметства, гости от Румъния и Украйна.

Кметът на общината д-р Дарин Димитров поздрави търговищенци по случай празника и заяви, че е нужна обединената енергия и разум на всички, за да стане Търговище привлекателно място за живот, бизнес и развитие. Той пожела на жителите на града здраве и светъл 14 май[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 12 май 2016 - 11:48:51
изглед за печат
Ученичката от 4 клас в I СОУ „Св. Седмочисленици“ Елина Димитрова спечели специалната наградата на Областния управител Светлин Бонев от Националния конкурс „България в картини и слово”. Наградата бе връчена от Камелия Караджова – старши експерт в Областна администрация-Търговище, която поздрави организаторите и участниците от името на Областния управител и им пожела здраве, упоритост и творчески успехи.

В конкурса, с 985 произведения в различни направления участваха ученици от 27 области. Целта на конкурса е да се предостави възможност на децата да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България. Очакванията са да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на младите хора, да се подобрят уменията им за популяризиране на обекти и събития от района, където живеят.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 10 май 2016 - 16:10:13
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и директорът на Областно пътно управление-Търговище инж.Марчо Марчев извършиха съвместна проверка на отнесен след обилните валежи мост между селата Манастирци, общ. Попово и Асеново, общ. Стражица. След извършената проверка бе установено, че от преминалата висока вълна са подкопани устоите на моста откъм с.Манастирица, което прави невъзможно преминаването на МПС между двете села. Областният управител и инж. Марчев констатираха още, че пътят между двете общини е труднопроходим и с множество свлачища. Очакват се действия на община Попово за информиране Междуведомствената комисия.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 май 2016 - 16:51:05
изглед за печат
В Търговище откриха 239-тия традиционен пролетен панаир „Изложение Търговище 2016“. Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Светлин Бонев, народни представители, ръководители на фирми и институции. В Изложението, което се провежда в ХГ „Никола Маринов“ , своята продукция ще представят около 100 фирми-производители на текстилни изделия, промишлени стоки, земеделска техника и др.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 май 2016 - 11:20:21
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше официален гост на откриването на XVII издание на Международния фестивал за спектакли за деца “Вълшебната завеса”. 17 спектакъла ще имат възможност да видят малките зрители на града през фестивалната седмица. Всички те са подбрани от селекционера Аве Иванова. „Изкуството – по-добрата реалност” е мотото, което тя е избрала, за да обобщи своята идея за подбора. Тази година, председател на журито е доц. д-р Йоана Спасова-Дикова от сектор Театър на Института за изследване на изкуствата на БАН. Своите решения тя ще взема съвместно с татроведа Никола Вандов и режисьора Веселин Бойдев.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 април 2016 - 12:56:06
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе официалната церемония по награждаването на участниците в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд”, организиран от Областния съвет по условия на труд (ОСУТ) към областния управител на област Търговище. В категорията „Големи предприятия” голямата награда спечели „Водоснабдяване и Канализация“ ООД -гр. Търговище. В категорията „Средни предприятия” победител стана „„ПИП ТРЕЙД“ ООД -с. Давидово.

Областният управител Светлин Бонев връчи наградите на победителите и благодари на всички ръководители на предприятия на територията на област Търговище за участието им в конкурса и за стремежа им да прилагат превантивни подходи срещу допускането на трудов травматизъм и професионални заболявания.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 април 2016 - 10:59:39
изглед за печат
В пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни съвети, ръководено от зам.областния управител Йорданка Георгиева.

На заседанието, Директорът на „Бюро по труда“ – Търговище Иван Топалов представи актуална информация относно осигуряването на заетост, обучение и професионална квалификация на безработни лица от ромските малцинства за 2016 г. Той поясни, че групата на безработните от малцинствата е една от най-уязвимите групи на пазара на труда. Трудовата им интеграция е свързана с решаването на проблема с високия процент на безработица сред тях, основните причини за което са ниското образователно и квалификационно ниво или липсващи такива, поради което шансовете им на трудовия пазар са ограничени. Г-н Топалов заяви, че за решаване на тези проблеми в областта на заетостта, служителите на Дирекция „Бюро по труда“ насочват усилията си към реализирането на мерки за подобряване качеството на работната сила, по-пълна информираност относно възможностите за устройване на работа, подобряване на сътрудничеството с неправителствените организации с цел активното им съдействие за мотивация на безработните лица от малцинствата. Стана ясно, че безработните лица от малцинствените общности вкл. и самоопределилите се като роми имат равен достъп до всички програми, проекти и мерки за заетост и обучение, финансирани от Държавния бюджет, Европейския социален фонд и други финансови източници. Постигнатото и през 2015 г. показва, че от страна на служителите в Дирекциите „Бюро по труда” се полагат усилия за повишаване пригодността за заетост и обучение на лицата от ромски произход, търсят се нови форми и методи за постигане на по-добри резултати.

На заседанието, беше приет и План за работата на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси за 2016 г. Секретарят на съвета Камелия Караджова заяви, че на следващите заседания ще се работи и по другите основни приоритети: здравеопазване, образование и култура.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 147 [148] 149 ... 167 168 169

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище