Дата / Час


понеделник 31 юли 2017 - 17:27:04
изглед за печат
Земеделски производители сигнализираха Областният управител Митко Стайков и отговорните институции за нуждата от ясен регламент при правилата по производство на посевен и посадъчен материал, които да са в интерес на всички, обработващи земя.

В сигналът си те настояват институциите да предвидят процедури, срокове и отговорности, с които да осигурят не само производството на семена и посадъчен материал, но и да обезпечат добросъвестно поведение и защита на интересите и на съседни територии обработвани от другите арендатори и земеделски производители.

„Законът не е уточнил и създал регламент за производителите-как да установят липсата на условия за осигуряване на пространствена изолация, какви документи и в какъв ред да представят.Това води до безконтрол от страна на общините“, посочват производителите от областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 31 юли 2017 - 15:12:27
изглед за печат
Днес в Пресцентъра на Областната администрация се проведе заседание на Постоянната работна група във връзка с постъпили от общините искания за възстановяване след бедствия и аварии.

Заседанието бе председателствано от Областния управител Митко Стойков и на него присъстваха експерти от Администрацията, на РД ПБЗН и на „Напоителни системи“ ЕАД-клон Долни Дунав.

Членове на работната група ще направят оглед на предложените за възстановяване обекти и в края на днешния ден ще излязат със становище, кои от тях да бъдат предложени на Междуведомствената комисия към МС.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 юли 2017 - 11:40:15
изглед за печат
Областният управител се срещна тази сутрин с представители на хора от третата възраст. Срещата се състоя по тяхно желание, след като вчера група от 40 пенсионери настояха Митко Стайков да изслуша исканията им.

Преизчисляване на пенсиите, по-достоен живот на хората от третата възраст и приемане на Закон за възрастните хора, поискаха те.

Г-н Стайков ги увери, че ще съдейства и работи за решаване на техните проблеми от местно и национално значение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юли 2017 - 16:30:13
изглед за печат
Методически документ в помощ на областните управители ще подпомага контролната им дейност по отношение на законосъобразността на актовете на общинските съвети като част от мерките за подобряване и оптимизиране на услугите за гражданите и бизнеса. Решението беше взето на работна среща, инициирана от вицепремиера и председател на Съвета за административна реформа Томислав Дончев, с представители на областните администрации, Националното сдружение на общините и Върховната административна прокуратура.

Методологията, базирана на анализ на прокуратурата за депозираните протести срещу общински наредби и норми, ще бъде изготвена от администрацията на Министерския съвет в продължение на усилията на правителството за намаляване на административната тежест. В допълнение предстои Съветът за административна реформа да одобри модел за стандартизиране и унифициране на предоставяните от областните администрации услуги чрез уеднаквяване на наименования на услуги и документи, на процедури, образци и срокове за извършване на услугите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юли 2017 - 12:53:37
изглед за печат
Група от около 40 протестиращи поискаха днес среща с областният управител Митко Стайков .

С възрастните хора пред сградата на Администрацията се срещна неговият заместник Стефан Иванов, който изслуша исканията им за по-високи доходи и преизчисляване на пенсиите .

От своя страна те подчертаха, че подкрепят протестите от последните дни в столицата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юли 2017 - 11:38:52
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков участва в национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа инициатива у нас -„Да изчистим България заедно “, която се проведе на 26.07., сряда в столицата.

„През 2017 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, ще обедини за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Под егидата на bTV Media Group цяла България ще стане част от първото по рода си масово есенно почистване у нас, което ще се проведе на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци“, посочват организаторите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 56 57 58

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище