Дата / Час


понеделник 30 юли 2018 - 16:40:36
изглед за печат
Днес, 30.07.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков посети антоновското село Любичево и се срещна с кмета г-жа Мелиха Мехмедова. Поводът за посещението са получени устни сигнали от хората на населеното място за проблемен участък от републиканската пътна мрежа.
По време на посещението стана ясно, че мостът в Любичево, който се намира над р. Голяма река, се нуждае спешно от ремонтиране. Областният управител и Динко Синадинов - главен специалист в Районна пътна служба Антоново към ОПУ – Търговище, направиха оглед на място и констатираха, че конструкцията на моста е здрава, но в резултат на честото преминаване на тежкотоварни камиони и селскостопанска техника настилката е частично нарушена и има образувани дупки., както и съборени мантинели. Проблемният участък е и много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите шофьори и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 27 юли 2018 - 14:47:55
изглед за печат
Днес, 27.07.2018 г., гости в Областна администрация Търговище бяха европейската шампионка по вдигане на тежести Ивана Петрова и нейния треньор Илиян Събев. Гостуването бе по покана от страна на областния управител г-н Митко Стайков, който ги поздрави за постигнатия успех.
На младежкото Европейско първенство по вдигане на тежести в Милано Ивана Петрова донесе второто злато за България. В кат. 44 кг при 17-годишните тя грабна победата след шест успешни опита. Това ѝ отреди първото място, като след нея се нареди представителката от Румъния, а на трето място – представителката от Турция.
Областният управител поздрави шампионката и треньора ѝ за успеха. Той ги награди с грамоти и парични ваучери и им пожела да продължават да прославят страната ни на национални и международни състезания.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 юли 2018 - 14:12:21
изглед за печат
Днес, 26.07.2018г, в заключителния ден в седмицата на екологията областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се включи в почистването на детската площадка в района на Дома на науката и техниката. Заедно с кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и секретаря на Общината Христалина Халачева те помогнаха на 35 деца да превърнат детския кът в привлекателно място за игра. Целта на инициативата е да се създадат у децата трайни навици и да пазят чиста средата, в която живеят.
„Идеята е те да се почувстват значими и важни и да бъдат внимателни, когато изхвърлят отпадъците“, заяви г-жа Храброва – Директор на образователен център „Усмивки”.
През почивните дни предстои боядисване на оградата с помощта на родителите на децата от школата и съседните блокове.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 25 юли 2018 - 15:38:16
изглед за печат
С решение на Министерския съвет от днес се отчуждават имоти и части от имоти – частна собственост за изграждане на автомагистрала „Хемус“, в два участъка с обща дължина 14,18 км според одобрения подробен устройствен план и парцеларен план за трасето от пътен възел „Буховци“ до началото на пътен възел „Белокопитово“.
Имотите се намират в землищата на селата Макариополско и Буховци в Община Търговище и на селата Черенча и Градище в Община Шумен.
Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 юли 2018 - 15:58:13
изглед за печат
Днес, 24.07.2018г., се проведе поредното заседание на Областната епизоотична комисия в област Търговище, във връзка с влошената епизоотична обстановка по отношение на болестите Чума по дребните преживни животни и Инфлуенца (Грип) по птиците в Република България.
Областният управител г-н Митко Стайков откри заседанието, като посочи, че редовните заседания на комисията се налагат с цел недопускане разпространението на болестите на територията на област Търговище. Г-н Стайков изрично подчерта, че към днешна дата в област Търговище няма данни за разпространена зараза.
Д-р Цонева и д-р Зафиров от Областната дирекция по безопасност на храните – Търговище запознаха членовете на комисията с последните данни, а именно:
• От началото на тази година в страната има 11 случая на болестта „Инфлуенца (Грип) по птиците“, последните от които в област Добрич. От средата на м. юли във всички птицеферми се вземат проби на всеки 21 дни;


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 юли 2018 - 14:41:42
изглед за печат
Днес, 23.07.2018 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в регионална работна среща във връзка с подготовката за изготвяне на нормативна база за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година. На срещата, която се проведе във Велико Търново, участваха Дияна Янчева – заместник-председател на Националния статистически институт (НСИ), Цветан Нанов – главен секретар на НСИ, областни управители и кметове на съседни области и общини. Целта бе да се обсъди концепцията на Закон за преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.
По време на работната среща беше представена детайлна информация относно подготовката за провеждането на предстоящото преброяване. Участниците обсъдиха етапите и план-графика, както и функциите и отговорностите на областните и общинските администрации, които ще бъдат включени в бъдещия проектозакон. Освен това бе споделен опитът от преброяването на населението през 2011 г. и бяха проведени консултации по ключови въпроси, които следва да бъдат уредени в Законопроект.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 22 юли 2018 - 00:41:10
изглед за печат
Днес, 21.07.2018 г., министър-председателят Бойко Борисов откри официално новата спортна зала на Шумен. Тя бе изградена за малко повече от година, като държавата отпусна за построяването и 8,5 млн. лв. На откриването присъстваха кметът на Шумен Любомир Христов, областни управители, сред които областния управител на Търговище г-н Митко Стайков, народни представители, изявени спортисти, жители на града и други.
„Аз мисля, че сами виждате колко неща се правят. Това ви го обещах – днеска го има. Имам още едно за старческия дом. Ще го направим тази година”, заяви от трибуната премиерът Борисов и допълни, че към момента с кмета на града се водят разговори относно това, че Шумен се нуждае и от стадион.
„Вие сбъднахте мечтата на поколения шуменци”. С тези думи кметът на Шумен Любомир Христов благодари на премиера и на всички министри, проектанти и строители, допринесли за реализирането на амбициозния проект. Той изрази и увереността си, че в тази многофункционална спортна зала шуменци ще станат свидетели на национални и световни рекорди.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 90 91 92

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище