Дата / Час


сряда 11 октомври 2017 - 14:24:47
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков подари екскурзия на Клубът на слепите в Търговище по повод Международния ден на белия бастун.

Днес членовете на търговищкия клуб потеглиха на мечтаната екскурзия до град Елена.

Автобусът потегли от паркинга пред бившата баня, а лично г-н Стайков изпрати екскурзиантите .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 10 октомври 2017 - 16:46:49
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков откри в град Попово първото от поредицата комуникационни събития, свързани с десетата годишнина от членството на страната ни в Европейския съюз и обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

На срещата присъстваха и представители на Областните структури на Министерството на земеделието, храните и горите.

Дискусията се проведе в Читалище „Свети Свети Кирил и Методий“ в Попово.

„Целта на днешната среща е да дискутираме постигнатото през десетте години на членство в Европейския съюз, както и да се запознаем с акценти от предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“, каза при откриването на форума г-н Митко Стайков.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 октомври 2017 - 16:55:44
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Митко Стайков откри работна среща с Директорите на Областните дирекции „Земеделие“, чийто домакин е гр. Търговище.

Официален гост на работната среща е д-р Цветан Димитров заместник-министър на земеделието, храните и горите.

В началото на форума г-н Митко Стайков приветства с „добре дошли“ директорите на 28-те Областни дирекции и им пожела ползотворна работа.

Г-н Стайков каза, че земеделието е важен и нелек сектор за това е необходимо да има добро взаимодействие в работата на Областните управители като представители на държавата и дирекциите „Земеделие“, които са посредници със земеделските производители.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 07 октомври 2017 - 18:10:27
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Митко Стайков участва в обществено обсъждане на актуализираната Стратегия за национална сигурност на Република България в Русенския университет. Във форумът взеха участие и Областният управител на Силистра Ивелин Евстатиев представители на заинтересовани страни, институции, областни и общински администрации, неправителствени организации от Разград, Силистра и Русе.

В дискусията участва директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерски съвет - Елеонора Николова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 07 октомври 2017 - 18:05:31
изглед за печат
Днес Областният управител на област Търговище Митко Стайков бе гост на Празника на баницата в търговищкото село Макариополско.

Сред присъстващите официални лица бяха народният представител д-р Венка Стоянова и секретарят на Общината Христалина Халачева.

Най-вкусните български баници днес бяха в село Макариополско.

Жителите му се бяха погрижили да приготвят и демонстрират над 40 артикула .

Най-голям интерес предизвика макариополската дърпана баница, чиято рецепта се пази от години и се предава от майка на дъщеря.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 06 октомври 2017 - 18:09:51
изглед за печат
В Националния оперативен център на ГДПБЗН-МВР постъпи прогноза от НИМХ-БАН и Метеорологичния център на ВВС-МО за опасни явления, обилни валежи, съпроводени с ниски температури, образуване на снежна покривка във високите части и силни ветрове.

В прогнозата на 07.10.2017 г. е обявен оранжев код за областите: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, В.Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и жълт код за други 8 области.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 67 68 69

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище