Дата / Час


сряда 07 ноември 2018 - 16:54:56
изглед за печат
На 6 ноември в гр. Опака и на 7 ноември в гр. Антоново се проведоха първите две инициативи, организирани от Областна администрация – Търговище, с които се отбелязва 75-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
Събитията бяха открити от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител, който и в двата града поздрави учениците от местните училища и предостави думата на лекторите – г-жа Тоня Иванова от Регионалния исторически музей и г-жа Дияна Петрова от Държавния архив в Търговище. Те запознаха младежите с важни исторически факти, относно живота на еврейската общност в нашата област по време на Втората световна война.
Инициативата е част от работната програма за 2018г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и се изпълнява от Областна администрация – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 07 ноември 2018 - 14:07:20
изглед за печат
Днес, 07.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се включи в бизнес форум с двустранни срещи България – Азербайджан. Той се проведе в хотел „Балкан” гр. София и се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Целта е да бъдат активизирани търговско-икономическите отношения между двете страни. На събитието присъстваха представители на 28 компании от Азербайджан и около 100 представители на българския бизнес.
Форумът бе официално открит от министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова и от министъра на селското стопанство в Република Азербайджан г-н Инам Керимов.
„През 2017 г. търговският стокообмен между България и Азербайджан бележи ръст от 38 %”, заяви Теменужка Петкова и уточни, че отношенията между двете страни са изключително добри и на високо политическо ниво.
По време на форума бяха презентирани бизнес климатът, възможностите за инвестиции, икономическите зони и туризъм в България и в Азербайджан. Обсъдени са и новите възможности за търговско и производствено сътрудничество и партньорства, както и за насърчаване на двустранните инвестиции в двете държави.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 05 ноември 2018 - 16:23:20
изглед за печат
Областна администрация Търговище, съвместно с Посолството на Португалия в България и Португалски културен и езиков център „Камойнш“ София организират Седмица на португалскaта култура в Търговище.
В дните 9-18 ноември 2018 г. ще може да разгледате фотоизложбата „Португалски пътеки“ на проф. д-р Марин Паунов в Арт-галерията на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ гр. Търговище. За любителите на киното напълно безплатно в кафе-театъра на ОНЧ „Напредък“, гр. Търговище ще се прожектират португалски филми.
Областна администрация Търговище

понеделник 05 ноември 2018 - 14:38:07
изглед за печат
Днес и утре (5 – 6 ноември 2018 г.) областният управител на Търговище г-н Митко Стайков участва в двудневно работно посещение в Централата на Европейската комисия в Брюксел. Срещата се организира от Представителството на Европейската комисия в България и в нея участват областни и заместник областни управители от цялата страна.
Днес дебатът започна с представянето на пет сценария за бъдещето на Европейския съюз. Предстои да бъде обсъдена общата земеделска политика след 2020 г. Дискутирани ще бъдат и темите за регионалното развитие и кохезионната политика в периода 2021 – 2027 година.
В програмата на информационната визита е включено още посещение на Европейската комисия, по време на което ще бъдат изнесени презентации за институцията и функционирането ѝ, за процеса на взимане на решения в ЕС, както и за различни европейски политики.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 03 ноември 2018 - 17:51:43
изглед за печат
Днес, 03.11.2018 г., навръх Архангелова задушница търговищенци почетоха паметта на загиналите за освобождението на родината воини и 100 години от края на Първата световна война. В церемонията пред Войнишкия паметник се включиха още заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров, кметът на града д-р Дарин Димитров, представители на различни институции и други.
Пред Паметника на загиналите за родината воини присъстващите запалиха свещи и поднесоха цветя в знак на признателност. Ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи заупокойна молитва. Водещите на церемонията припомниха паметни исторически събития.
На 8 октомври 1918 г. тогавашният кмет на Търговище Радослав Фурнаджиев посреща на жп гарата влака с войниците от 31-ви пехотен варненски полк. 963-ма офицери и войници, запасни от Търговищка, Омуртажка и Преславска околии не се завръщат. В тяхна памет и в памет на загиналите по бойните полета на 4 октомври 1939 г. е открит Войнишкият паметник.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 02 ноември 2018 - 11:51:18
изглед за печат
Навръх 1 ноември – Деня на народните будители, областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров гостуваха в търговищкото село Осен, за да се срещнат с читалищните дейци и да ги поздравят лично за празника. Срещата се проведе в Пенсионерски клуб „Надежда“, който се намира в кметството на селото. Гости на жителите на Осен бяха и читалищните дейци от село Ловец.
Областният управител поздрави самодейците от двете села за 1 ноември и им пожела много здраве и да имат много поводи да се събират заедно. На срещата присъства и кметският наместник на село Осен г-жа Борянка Стойчева. Тя и губернаторът обсъдиха текущите проблеми на населеното място и възможностите за взаимодействие между институциите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 01 ноември 2018 - 19:07:33
изглед за печат
Днес, 1.11.2018 г., заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров честити лично Деня на народните будители – 1 ноември, на ръководството и педагогическия екип на Центъра за специална образователна подкрепа в града. Това се случи по време на „Празника на приятелството”, който Центъра организира, съвместно с ученици от Цюрих, Швейцария. Концертът се проведе в залата на Младежкия дом. Гости на празника бяха още кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на общината Христалина Халачева, граждани и родители.
„Днес е специален ден, не само защото е Денят на народните будители, но и защото е белязан с изградените приятелски и професионални отношения с училищния екип от Цюрих. Това е доказателство, че екипът от педагогически специалисти в ЦСОП - Търговище искрено се вълнува от съдбата на децата със специални образователни потребности и се стреми да обмени и надгради своя опит, за да може да отговори на нуждите и потребностите на тези деца”, се казва в поздравителния адрес на губернатора, който заместник областният управител връчи на директора на ЦСОП г-жа Йорданка Маринкова. Той благодари за неимоверните усилия, всеотдайността и грижи, които полагат за тези деца.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 102 103 104

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище