Дата / Час


четвъртък 08 февруари 2018 - 11:49:44
изглед за печат
На 07.02.2018г., областният управител г-н Митко Стайков, заедно с представители на Варненската и Великопреславската епархия, архиерейският наместник ставрофорен иконом Славчо Проданов и строителният предприемач Тошко Райчев направиха първоначален оглед на църквата „Свети Димитър“ в гр.Омуртаг, която се нуждае от спешен ремонт.
При огледа бяха обсъдени начини и възможни варианти, по които ремонтните дейности на подпорните колони и покрива на Божия храм да започнат в най- кратки сроковe.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 01 февруари 2018 - 16:49:20
изглед за печат
Днес,01.02.2018г., областният управител г-н Митко Стайков бе официален гост на празника Трифон Зарезан организиран от ръководителя на винарска изба „Шато де Берже“ в село Овчарово. Господин Стайков заедно с кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров „зарязаха” лозови пръчки за здраве и берекет. Празничен молебен извърши отец Бисер. Госпожа Таня Атанасова – ръководител на местната изба пожела да е плодородна годината, да зрее ароматно грозде, да има качествена реколта и да са пълни бъчвите с вино. След ритуала в лозята беше осветена и винарската изба в Шатото.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 31 януари 2018 - 17:51:55
изглед за печат
Днес 31.01.2018г., областният управител г-н Митко Стайков направи проверка на извършваните ремонтни дейности на пътя към село Долна Кабда. След проведената среща с кмета Хасан Хасанов, областният управител предприе бързи мерки за разрешаването на проблема.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 30 януари 2018 - 17:11:08
изглед за печат
Днес, 30.01.2018г., в пресцентъра на областна администрация се проведе заседание на Областния съвет за социално включване и подкрепа, като в него взеха участие директори на дирекции „Бюро по труда“,РДСП, ДСП, Неправителствени организации и други представители на институции.
На заседанието се прие Мониторинговият доклад за изпълнение за изпълнение на Областната стратегия за развитие на социалните услуги за 2017г., Плана за действие на Звеното за мониторинг и оценка за 2018г., Плана за работа на ОССВП за 2018г., актуализира се и състава на Звеното за мониторинг и оценка.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 30 януари 2018 - 14:02:08
изглед за печат
Днес 30.01.2018г., областният управител Митко Стайков и кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров посетиха пенсионерския клуб „Никола Симов“ в града .
Повода за тяхното посещение бе поет ангажимент от тяхна страна към хората от третата възраст за закупуване на кафе машина.
Пенсионерите бяха трогнати от жеста и придобивката за клуба и им благодариха искрено. На срещата възрастните хора споделиха радости и неволи от тяхното ежедневие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 29 януари 2018 - 21:06:06
изглед за печат
Днес 29.01.2018г.,oбластният управител г-н Митко Стайков посети село Долна Кабда, община Попово по покана на кмета Хасан Хасанов.
На срещата двамата обсъдиха възможните начини за решаване на проблема с компроментирания път в населеното място. От години не е правена рехабилитация на проблемния пътен участък и за шофьорите е изключително трудно да се придвижват с леките си автомобили.
По време на разговорите стана въпрос също и за активизиращите се от валежите свлачища край селото, както и за канавките покрай пътя.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 29 януари 2018 - 15:06:20
изглед за печат
Областният управител г-н Митко Стайков присъства на проявите, посветени на 140-тата годишнина от Освобождението на Търговище. Тържествения ден започна с ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“
По-късно, пред паметника на генерал Казимир Ернрот и на Морената в кв. Варош бяха положени венци и цветя в знак на признателност към саможертвата и героизма на загиналите за свободата на Търговище. В храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“ беше отслужена панихида за загиналите от архиерейският наместник ставрофорен иконом Славчо Проданов в съслужение с протойерей Димитър Байков, йерей Бисер Христов и йерей Анатоли Тодоров. Точно в 12.00 часа камбаните на църковния храм огласиха с тържествения си звън целия град.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 70 71 72

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище