Дата / Час


понеделник 14 май 2018 - 17:23:27
изглед за печат
Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе гост на официалната церемония по награждаване на победителите в XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии. Събитието се проведе в неделя в залата на Драматичния театър.
„Ние имаме нужда от вас. България има нужда от такива таланти. Нуждата от специалисти в ИТ сектора ще продължи да се увеличава. Затова останете в страната ни, защото вярвам, че много от вас ще успеят да се реализират”, заяви областният управител и пожела много успехи на отличените в олимпиадата.
Губернаторът на Търговище също награди участници в олимпиадата. Той връчи грамота за най-малък участник на Петко Иванов Петков от СУ „Св. Патриарх Евтимий” гр. Пловдив и грамота за най-добре представител се участник на Александър Иванов Иванов от МГ „Гео Милев” гр. Плевен. Двамата ученици получиха и предметни награди от областния управител – стерео слушалки.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 12 май 2018 - 11:04:48
изглед за печат
В петък вечер в Драматичния театър бе официално открита 16-та Национална олимпиада по информационни технологии. Гост на проявата бе областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
„Радостен съм от факта, че Търговище за първи път е домакин на подобно съревнование, като имаме предвид, че интересът на младото поколение към технологиите е огромен. За това тази олимпиада е от изключително значение, защото по този начин се дава поле за изява на младите хора.”, заяви областният управител и пожела на всички участници успех и удовлетворение от постигнатите резултати.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 11 май 2018 - 17:48:44
изглед за печат
Днес,11.05.2018г., Oбластният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на официалното откриване на новата джамия в търговищкото село Миладиновци. Събитието бе уважено от главния мюфтия на мюсюлманите в Република България Мустафа Хаджи, заместник-главния мюфтия Ахмед Хасан, районния мюфтия на Търговище – Назиф Расимов, заместник-кмета на Търговище Емине Якубова, заместник-кмета на община Умрание в Република Турция – Месут Йоздемир, множество гости, жители на селото и мюфтии от цяла България.
„За мен е чест да съм тук сред вас и да ви честитя новата джамия”, заяви областният управител и допълни, че толкова духовни лица може би никога не са се събирали на едно място в област Търговище. Той пожела на всички жители на Миладиновци здраве и берекет.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 10 май 2018 - 18:29:17
изглед за печат
Днес, 10.05.2018г. в гр. Търговище се проведе информационен ден за представителите на бизнеса от областта. Инициатор на срещата беше Областният управител г-н Митко Стайков, а официални гости на събитието бяха заместник-министъра на икономиката г-н Лъчезар Борисов, г-н Любомир Ганчев – съветник на министъра на икономиката, г-н Християн Султанов – началник на отдел „Програмиране и предоставяне на безвъзмездна помощ“ в министерство на икономиката, г-жа Хатидже Алиева – Председател на Общински съвет – Търговище и г-жа Емине Якубова – заместник-кмет на община Търговище.
На срещата бяха представени инициативи на правителството за подобряване на бизнес средата и икономическото развитие на страната, както и информация за предстоящите процедури за финансиране по Оперативна програма «Иновации и конкурентоспособност» през 2018 година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 09 май 2018 - 13:53:47
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на официалния прием, даден от генералния консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов. Официалната вечеря се проведе в навечерието на 73-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война, която се отбелязва на 9 май – един от най-тачените празници в Русия.
На събитието присъства и г-жа Марина Сергунина, аташе в Генералното консулство на Руската Федерация в Русе и председателят на руски клуб "Единство" - Татяна Нешева, гр.Търговище . Областният управител поздрави дипломатите за годишнината и им пожела здраве, успехи и ползотворна съвместна дейност.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 08 май 2018 - 15:21:49
изглед за печат
Днес, 08.05.2018г., се проведе заседание на Областния експертен съвет по устройство на територията, ръководено от областния управител г-н Митко Стайков. Основната цел на заседанието беше да бъде разгледан проект на Подробен устройствен план – Парцеларен план за обект „Оптична кабелна линия Търговище – Омуртаг“.
В отсъствието на възложителя „ТЕЛКО ИНФРАСТРУКТУРИ” ЕООД, гр. София, членовете на съвета не стигнаха до пълно единодушие за съгласуване на предложения план.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 май 2018 - 17:07:32
изглед за печат
Днес, 04.05.2018 г., в сградата на ВиК-Търговище се проведе втората работна среща между представителите на ВиК оператора и членовете на Асоциация по ВиК – Търговище. На нея присъства и областният управител на Търговище г-н Митко Стайков. Целта на срещата бе да се обсъдят въпросите, възникнали в процеса на работа по изпълнение на Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги.
По време на срещата стана ясно, че земите, върху които има изградени ВиК съоръжения, не са били включени в баланса на ВиК оператора. За голяма част от имотите има издадени актове за държавна собственост, които според Закона за водите преминават в собственост на общините и следва да бъдат отписани от актовите книги за имоти държавна собственост. В тази връзка участниците в срещата взеха решение общините да предприемат действия за завеждането на земите в баланса си.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 81 82 83

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище