Дата / Час


четвъртък 04 юли 2019 - 16:50:49
изглед за печат
Днес, 04.07.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на проявите, посветени на професионалния празник на служителите на МВР и отбелязването на 140-годишнината от създаването на Министерство на вътрешните работи в страната.
Честванията започнаха с издигане на знамената на Република България и на Европейския съюз. За здравето и добруването на работещите в системите на МВР, както и на целия български народ тържествен водосвет отслужи ставрофорен иконом Славчо Проданов.
„Възползвайки се от днешния повод искам да изразя своята признателност за това, че всички Вие безрезервно и всеотдайно изпълнявате високохуманните си задължения към обществото, често пренебрегвайки личния си дълг към Вашите семейства. Затова приемете уважението ми към безспорния Ви професионализъм, себеотрицание и човешко отношение, които проявявате в натовареното си ежедневие!” – каза в обръщението по случай празника областният управител г-н Митко Стайков. В заключение той се обърна към директора на ОД МВР – Търговище ст. ком. Николай Ненков и към всички служители на МВР в област Търговище с пожеланието: „Продължавайте да бъдете все така всеотдайни и упорити и вярвайте в каузата на своята трудна и много отговорна професия!”


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 юли 2019 - 21:22:00
изглед за печат
Днес, 02.07.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се срещна с министъра на икономиката г-н Емил Караниколов. Заедно те инспектираха хода на строителните дейности по автомагистрала „Хемус”.
На място - в района на с. Черенча, те са се уверили, че работниците не спират да се трудят, въпреки високите температури. Днес е бил доставен необходимия за градежа на магистралата бетон и своевременно работниците на обекта са започнали с полагането му. „Благодарни сме за навременната работа на служителите на пътностроителната фирма”, заяви областният управител.
Г-н Стайков е запознал министър Караниколов с развитието на процедурите по отчуждаване на имотите. „Много е важно държавата да стане собственик на имотите, върху които ще бъде построена магистралата, защото едва тогава на обекта ще имат възможност да стъпят експертите по археология, а след това и строителите”, коментира министърът. Към момента считам, че процедурите по следващата отсечка ще бъдат изпълнени в срок, добави още г-н Емил Караниколов.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 юли 2019 - 18:05:52
изглед за печат
Днес – 02.07.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на официалната церемония по запалване на обновената пещ за производство на плоско стъкло в завода на „Шишеджам” в гр. Търговище. На събитието присъства и министърът на икономиката г-н Емил Караниколов. Сред гостите на събитието бяха, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, зам.-председателят на УС и главен изпълнителен директор на холдинга г-н Ахмед Кърман директорите на трите завода в състава на „Тракия Глас България” ЕАД – Търговище, търговското аташе на Република Турция у нас и др.
Новата инсталация е най-голямото подобно съоръжение в Европа и едно от най-големите пещи за производство на плоско стъкло в световен мащаб. А инвестицията, направена от стъкларския холдинг възлиза на близо 90 млн. лв. Общият капацитет на новата пещ е 725 тона произведено стъкло за едно денонощие.
В церемонията по откриването областният управител г-н Митко Стайков заяви: „За мен е изключително удоволствие да бъде днес сред вас при пускането на изцяло реновираната пещ. Ние с вас доказахме, че когато работим ръка за ръка държава, община и холдинг работата върви добре и проблемите се решават с лекота. Уверявам ви, че винаги може да разчитате на нас, като представители на правителство на местно ниво.” . Той пожела на фирмата да вярва в професионалните кадри на Търговищка област и да развива потенциала си както досега.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 юли 2019 - 18:50:06
изглед за печат
Днес 01.07.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе в кв. Въбел в гр. Търговище. Заедно с главния специалист на населеното място г-жа Янка Илиева губернаторът провери осигурена ли е необходимата проводимост на водата в преминаващата през кв. Въбел приток на река Сива . Със своя заповед през миналата седмица областният управител разпореди да бъдат премахнати земния насип и бетонови тръби в микроязовир на територията на кв. Въбел. А на собственика бе даден 7-дневен срок за изпълнение. Днес - при изтичането на срока, г-н Митко Стайков и представители на Полицейското управление в Търговище бяха на мястото, което стана причина реката във Въбел да прелее, а водата да залее десетки къщи в квартала при поройните дъждове. При проверката на място е установено, че към момента собственикът на водното съоръжение е изпълнил заповедта на областния управител и е премахнал изградените заграждения. Във Въбел г-н Стайков направи и оглед на щети в частни домове по поречието на реката.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 юни 2019 - 15:05:07
изглед за печат
Днес, 28.06.2019г., Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков награди учениците от ОУ „Акад. Даки Йорданов“ – гр. Омуртаг, които постигнаха огромен успех и станаха Републикански шампиони по волейбол 5 – 7 клас в Ученическите игри за сезон 2018-2019г. Финалът на шампионата се проведе в гр. Етрополе от 5 до 9 юни тази година.
Традиционно отборът на ОУ „Акад. Даки Йорданов“ – гр. Омуртаг показва отлични резултати в ученическия шампионат по волейбол. На финала младежите от Омуртаг се наложиха над отбора на Разлог, а трети в надпреварата останаха представители на гр. София.
На днешната среща с Областния управител присъстваха и треньорите на момчетата – г-н Андрей Йорданов и г-жа Виолета Станкова, както и директорката на ОУ „Акад. Даки Йорданов“ – гр. Омуртаг г-жа Теодора Витова.
Треньорът на шампионите г-н Андрей Йорданов посочи, че ОУ „Акад. Даки Йорданов“ – гр. Омуртаг е единственото училище в страната, което е участвало с три отбора – два отбора момчета и един отбор момичета, на финалите на Ученическите игри този сезон.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юни 2019 - 17:32:37
изглед за печат
Днес, 27.06.2019 г., в Пресцентъра на Областна администрация - Търговище се проведе първото за годината заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, което бе председателствано от областния управител г-н Митко Стайков. В заседанието участваха кметове, заместник-кметове на общини, общински съветници, служители по отбранително-мобилизационна подготовка, членове на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, както и ръководители на териториални структури, имащи отношение и задължения за осигуряване на обществения ред и предприемането на превантивни мерки с цел намаляване на риска от бедствия. Повод за свикването на заседанието е усложнената метеорологична обстановка през последния месец, състоянието на язовирите, реките и деретата, както и предприетите мерки за намаляване вредното въздействие на водите, вследствие на проливните дъждове.
По време на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия бяха представени общинските плановете за защита при бедствия на общините Търговище, Попово и Омуртаг. Те са изработени съгласно указанията на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерски съвет, като основният акцент е поставен върху земетресенията, наводненията и радиационните аварии.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 26 юни 2019 - 17:44:37
изглед за печат
Днес, 26.06.2019г., Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет в Североизточния район, което се проведе в Икономическия университет в гр. Варна.
На заседанието присъстваха областните управители на Варна, Търговище, Добрич и Шумен, кметове на общини, представители на министерства и управляващи органи на оперативните програми.
Основен акцент в заседанието беше приемането на Годишния доклад за 2018 година, относно наблюдението и изпълнението на Регионалния план за развитие на Североизточен район 2014-2020.
Проф. д-р арх. Веселина Троева - Изпълнителен директор на Национален център за териториално развитие ЕАД представи Социално-икономически анализ на районите в Република България, изготвен за да послужи като основна база в процесите на планиране и програмиране на следващия програмен период 2021-2027 г. в областта на регионалното развитие.
От 01.07.2019г. до края на настоящата година, председателството на Регионалния съвет за развитие се поема от Областния Управител на област Търговище.
С официалното прессъобщение от заседанието можете да се запознаете тук.
Всички материали са налични на сайта на Областна администрация - Варна.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 [4] 5 ... 130 131 132

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище