Дата / Час


петък 22 март 2019 - 16:13:34
изглед за печат
Днес, 22.03.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров се срещнаха с работници от фирма „Зенон БГ” ООД, която е дъщерна фирма на „Язаки България” ЕООД. Поводът за срещата бе обсъждане на неизплатените трудови възнаграждения и социални придобивки, които работниците е трябвало да получат при окончателното затваряне на завода.
„Сутринта проведох срещи с директора на Бюрото по труда и с представители на Човешки ресурси от завода за получаване на съответните обезщетения и трудови възнаграждения на работещите, във връзка с прекратяването на трудовите правоотношения”, заяви областният управител по време на срещата с работниците. Той ги информира, че е провел разговори с областния управител на Ямбол г-н Димитър Иванов, за състоянието на фирма, за да окаже необходимото съдействие за разрешаване на проблема.
От своя страна областният управител пое ангажимент да съдейства за разрешаването на проблема.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 22 март 2019 - 13:45:39
изглед за печат
Сдружение „Дива земя“ организира Национална асамблея „Земята на децата“, която ще се проведе на 1-ви юни 2019г. в гр. София. Тази „Асамблея“ припомня спортните игри и рисуването на открито и ще се проведе на територията на Националната спортна академия „Васил Левски“.

Условията за участие можете да откриете тук
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 март 2019 - 16:40:38
изглед за печат
Днес, 21.03.2019 г., в ресторанта на хотел „Терра Европа” десет пенсионерски клуба от област Търговище отбелязаха посрещането на Първа пролет с тържество „Втората младост”. Техни гости бяха областният управител г-н Митко Стайков, секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева и др.
„Искам да Ви поздравя с празника и да Ви пожелая много здраве, да сте все така енергични и инициативни, да продължавате да бъдете заедно и да възпитавате своите деца и внуци на това национално достойнство, на тези национални ценности, които имаме като народ и заради които винаги сме вървели напред”. С тези думи областният управител поздрави хората от третата възраст и благодари на организаторите от Пенсионерски клуб „Стефан Караджа” за добрата организация на пролетното тържество. Те от своя страна също му благодариха, че е приел поканата заедно да отбележат заедно празника.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 март 2019 - 21:19:33
изглед за печат
Тази събота за поредна година търговищенци отбелязаха един от първите пролетни празници в народния календар Тодоровден. Програмата се проведе на площад „Свобода“, а сред гостите бе заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров. Празникът се организира от Община Търговище и имениците, които са и спонсори на празника - Тодор Янакиев, Тошко Райчев и за първа година Тодор Янакиев – младши.
Водосвет за здраве отслужи архиерейски наместник ставрофорен иконом Славчо Проданов. След това организаторите подариха сувенири на спонсорите и подкови на останалите именици на площада. Децата имаха възможността да се включат в изработването на картички с подкови и детелини на специално обособена маса пред Общината. Акцент на празника бяха конярите, поканени от тримата именици. Спазена бе традицията и за захранване на конете с погача и жито и закичване с кърпи и здравец, а конярите бяха дарени с ризи, за да са живи и здрави.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 март 2019 - 18:28:48
изглед за печат
Днес, 16.03.2019 г., жителите на поповското село Садина отбелязаха празника Тодоровден. Гости бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов, представители на руското консулство, на Община Попово, кметове от малките населени места в общината и др.
Празникът започна с литургия в храм „Света Троица“. Официалното откриване се проведе на площад „Садинска слава“ с концерт на местни фолклорни състави. Основен акцент в програмата бе възстановка на Освобождението на Садина преди 141 години, която бе дело на Регионален клуб „Традиция“. Своята почит към геройски загиналите присъстващите отдадоха с падане на колене и едноминутно мълчание. Областният управител на Търговище и официалните лица поднесоха венци и цветя пред мемориалния паметник в селото. След това бе представен ритуала по предаване на конската опашка на кмета на Садина.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 март 2019 - 19:29:45
изглед за печат
Днес, 15.03.2019 г., в Букурещ бе представена официално и приета съвместна декларация на Осмата среща на високо равнище на градовете и регионите на Европейския съюз. В срещата, която продължи два дни (четвъртък и петък), се включиха над 500 представители на местни и регионални власти от целия Европейски съюз, между които и областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков.
Декларацията бе представена от Председателя на Европейския комитет на регионите Карл-Хайнц Ламберц. В документа се акцентира върху укрепване на демократичната основа на Европейския съюз и укрепване на действията на ЕС на местно равнище за изграждане на по-добро бъдеще за гражданите. Декларацията на Осмата среща на върха е принос към подготовката на Стратегическата програма за периода 2019-2024 г., която ще бъде очертана от лидерите на ЕС в Сибиу на 9 май 2019 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 март 2019 - 15:20:50
изглед за печат
Информираме Ви, че стартира първото за 2019-та година проучване на потребностите от работна сила чрез специално създаден от Агенцията по заетостта on-line формуляр.
Целта на проучването е да се получи реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от бизнеса кадри. Резултатите от анкетата ще помогнат за определяне приоритетите на областните и национални политики по насърчаване на заетостта, средното и висше професионално образование и обучение, респективно за правилното насочване на усилия и ресурси към мерки за подобряване на връзката между обучението и потребностите на бизнеса.
Приканваме всички желаещи да попълнят анкетния формуляр тук
Формулярът ще може да се попълва до 22 март 2019г. (петък).
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 [4] 5 ... 118 119 120

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище