Дата / Час


четвъртък 27 април 2017 - 10:14:14
изглед за печат
Регионална среща във връзка с изпълнението на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) 2014-2020г. се организира в Търговище. Събитието е под егидата на Министерството на икономиката със съдействието на Областна администрация Търговище. Форумът ще се проведе на 4 май, от 10 часа, в зала 74 на Община Търговище. Вход свободен.

По време на срещата ще се представи напредъкът по изпълнението на ИСИС, както и резултатите от от проведените и предстоящите конкурсни процедури по Оперативните програми на Министерството на икономиката и Министерството на образованието и науката, които се явяват финансови инструменти за реализация на ИСИС.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 26 април 2017 - 09:38:07
изглед за печат
Областният управител на Търговище Валери Симеонов бе официален гост на Деня на отворените врати в крепостта „Ковачевско кале” край Попово. Организатор е Областният информационен център в Търговище, а събитието е част от инициативата „Заедно за Европа”.

По време на проявата ОИЦ представи проектите, реализирани в областта с финансовата помощ на ЕС.

Един от значимите е реновирането на Късноантичната римска крепост "Ковачевско кале". Смята се, че тя е придобила този си вид между 308 г. и 324 г. при управлението на императорите Лициний I и Константин I Велики. Разкриването на крепостта е ставало постепенно. През 1976 година е обявена за паметник на културата, а в този си вид е от съвсем скоро.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 19 април 2017 - 20:38:04
изглед за печат
Под мотото „Четенето – необходимост и удоволствие“ днес в Търговище започна XII Маратон на четенето. Инициативата откри главният секретар на Областта Тодорка Танева, като стана част от програмата „Известни българи четат на деца“.

Организатор на събитието е Регионална библиотека „Петър Стъпов“, а идеята е да се стимулира интересът на децата към четенето.

В кабинета на областния управител, в който обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, днес звучаха приказни истории, фантастични разкази и стихове за деца. Откъси от любими произведения четоха ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Ваня Таскова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 април 2017 - 13:51:48
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Търговище разгледа и одобри подадените от работодатели заявки по третия етап от схемата „Обучение и заетост на млади хора” по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Това стана днес по време на редовно заседание на комисията, председателствано от заместник областния управител Недко Иванов.

Одобрени са всички подадени 48 заявки за общо 285 работни места. Средствата, отпуснати за реализация на програмата в област Търговище са 1 080 206 лева.

„Средствата са достатъчно и на този етап няма ограничения в броя работни места, за които може да кандидатства всеки работодател. Обучения не са предвидени, но през първите 3 месеца младежите ще имат право на наставник, който ще получава ½ от минималната работна заплата.”, съобщи Юлия Дечева, началник отдел „Активна политика на пазара на труда” към ДБТ Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 април 2017 - 09:25:45
изглед за печат
По инициатива на областния управител на Търговище Валери Симеонов, днес в сградата на областната администрация бе открита изложба „Портрети на бележити българи“. Експозицията включва портрети на български царе, поети и революционери, живели от средните векове до днес. Творбите са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева.

„Когато човек се озове пред тези произведения, не му остава друго, освен да им се възхити, а в последствие да поиска да сподели радостта си от това, че са създадени от талантливите деца на Търговище.“ - с тези думи областният управител Валери Симеонов откри изложбата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 11 април 2017 - 09:49:09
изглед за печат
Изготвен е Регламент за провеждане на 71-ви Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй – Околчица“ 2017г., посветен на 141 години от героичния подвиг на Христо Ботев. Регламентът е подготвен от Областна администрация – Враца, която е основен организатор на инициативата съвместно с Български туристически съюз.

В рамките на традиционния поход, който всяка година се провежда от 27 май до 2 юни, туристите преминават по 120 – километровия „Ботев път“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан. В маршрута са включени обекти от Националните движения „Опознай България-100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 10 април 2017 - 14:36:48
изглед за печат
Благодарствено писмо от Централната избирателна комисия получи областният управител на Област Търговище Валери Симеонов. В писмото се изказва благодарност за отлично свършената работа на областна администрация - Търговище при произвеждане на изборите за народни представители през март 2017 година.

„Заедно с това изразяваме и нашата увереност, че при следващи избори отново ще съвместим усилията си, за да гарантираме на българските избиратели информиран избор.” – се казва в писмото.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 40,285714285714 [41,285714285714] 42,285714285714 ... 77 78 79

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище