Дата / Час


понеделник 16 ноември 2015 - 12:28:11
изглед за печат
Цяла Европа почита днес жертвите на атентатите в Париж. Европейският парламент приканва в 13 часа българско време всички европейци да запазят минута мълчание в памет на загиналите в терористичните нападения.

В съвместна декларация на лидерите на страните-членки се казва, че Европа ще се изправи срещу заплахата с всички необходими средства и решимост.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 11 ноември 2015 - 10:47:45
изглед за печат
На 10 ноември, в залатанаобщинскиДомнакултурата,кметът на Попово д-р Людмил Веселинов, общинските съветници и кметове на кметства положиха клетва.

Първото заседание на Общинския съвет бе открито от зам.областния управител Йорданка Георгиева, която връчи на д-р Людмил Веселинов символите на кметската власт - нагръдния знак и герба на Попово и символичния ключ на Попово.Г-жа Георгиева пожела на кмета и новоизбраните съветнициуспешен мандат и ползотворна работа.

За председател на Общински съвет – Попово бе избран Георги Георгиев от МК „Заедно”.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 10 ноември 2015 - 15:49:49
изглед за печат
Новоизбраните кметове и общински съветници в община Търговище положиха клетва и встъпиха официално в длъжност. Тържественото заседание откри областният управител Светлин Бонев, който поздрави кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, съветниците, и кметовете на кметства. „Надявам се, всеки един от Вас да постави политическите си пристрастия на заден план, за да отговори най-вече на очакванията на нашите съграждани, да работи за тях и заедно да бъде намерен пътя за решаване на техните проблеми“, заяви г-н Бонев. Той увери, че като областен управител, ще подкрепя местната власт в стремежа й към публичност, прозрачност и отчетност.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 ноември 2015 - 16:10:12
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше домакин на консултациите между политическите партии, които имат представители в Общински съвет- Търговище. На срещата, инициирана от новоизбрания кмет на общината д-р Дарин Димитров, беше обсъдена бъдещата работа на местния парламент.

Представителите на партиите се обединиха около мнението, че трябва да се търси най-добрия вариант за благото на общината. Те изказа своята подкрепа, като заявиха, че ще подкрепят всяко решение, което ще доведе до развитието и просперитета на Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 ноември 2015 - 10:06:39
изглед за печат
На 7 ноември - Архангеловазадушница, Областният управител Светлин Бонев почете паметта на офицерите и войниците, загинали за България. В знак на признателност към всички останали завинаги по бойните полета, той поднесе венец пред Войнишкия паметник в Търговище. Пред монумента, г-н Бонев и десетки жители на града запалиха свещ и сведоха глави пред паметта на героите.

По покана на областния управител, отец Бисер отслужи панихида за загиналите. Рецитал в памет и възхвала на героите изнесоха ученици от I СОУ „Св.Седмочисленици“ .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 05 ноември 2015 - 13:56:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев свика днес първите заседания на новоизбраните Общински съвети в Омуртаг и Антоново.

Тържествената сесия в Омуртаг беше открита от областния управител, който поздрави новоизбраните съветници, кмета на община Омуртаг Ешреф Ешрефов и кметовете на кметства. „Съгражданите Ви разчитат на Вас и вярват, че именно Вие сте хората, които ще приемат правилните решения и ще поведат общината във вярната посока на развитие. Това огромно доверие изисква Вашата упоритост и последователна работа. Уверявам Ви, че държавната власт, представител на която съм в качеството си на областен управител, ще Ви подкрепя и насърчава в отстояване на принципите на законност – за точното и правилно спазване на Конституцията и законите на Република България, принципите на публичност и прозрачност в работата на местната власт”, каза в приветствието си г-н Бонев.

След полагане на клетвата и подписването на клетвения лист, съветниците пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. След тайно гласуване, за трети пореден мандат беше избран Метин Исмаил.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 05 ноември 2015 - 09:22:34
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе първата работна среща на назначената от Министъра на здравеопазването комисия за изготвянето на Областна здравна карта. Председател на комисията е областният управител Светлин Бонев, а нейни членове са представители на петте общини, РЗИ, РЗОК, БЛС, БЗС, Асоциация на професионалистите по здравни грижи. На срещата бяха обсъдени Методиката за изготвянето на Областната здравна карта и дейностите на институциите, отговорни за нейното разработване.

Областните здравни карти се създават след оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и съответствието на лечебните заведения. При изработването й комисията е длъжна да съобрази и достъпа до медицинско обслужване на населението, живеещо в труднодостъпните и отдалечени райони на областта. Оценката се отразява в анализ на състоянието на системата на здравеопазване в областта, съдържащ синтезирана аналитична информация.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 68 [69] 70 ... 81 82 83

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище