Дата / Час


четвъртък 16 юни 2016 - 16:18:27
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев бе домакин на среща между експерти на Министерство на земеделието и храните и животновъди от област Търговище.

По време на срещата бяха дискутирани проблемите на животновъдите и най-вече онези, които не могат да бъдат решени на областно ниво. Бяха обсъдени още и ниските изкупни цени на млякото, употребата на растителни продукти и контрол на общински пасища от страна на местните администрации и кметове.

Относно ниската изкупна цена на млякото, Д-р Златка Възелова - директор на дирекция „Животновъдство“ в МЗХ поясни, че ръководството на министерството е предприело редица срещи и искания до Европейската комисия за финансово подпомагане.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 юни 2016 - 14:32:39
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше гост на празничния концерт посветен на 110-годишнината от създаването на Народно Читалище „Развитие-1906“ – с. Буховци. Г-н Бонев благодари на читалищното ръководство, затова че чрез своята активна дейност читалището обогатява духовния и културен живот, съхранява българските традиции и обичаи.

В празничната програма взеха участие местните самодейни състави, ПТА „Мизия“, Дамян Иванов и Детската формация при Читалището в гр.Лозница.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 юни 2016 - 13:39:09
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Търговище, председателствано от зам.областния управител Стефан Иванов.

На заседанието, Кремена Калчева - представител на Дирекция „Регионална служба по заетостта“-гр. Русе представи кратка информация за схема „Обучения и заетост“ от ОПРЧР 2014-2020 г. Тя поясни, че основната цел на схемата е интеграцията на безработни лица на възраст над 29 г., регистрирани в ДБТ, в заетост при работодател в реалния бизнес или институции на местното самоуправление чрез обучения, съобразени с индивидуалните нужди на работното място и субсидия за заетост. Допустимите целеви групи по проекта са безработни лица на възраст над 29 г., с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация в ДБТ от 12 и повече месеца, безработни на възраст над 54 години.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 04 юни 2016 - 16:13:26
изглед за печат
Областна администрация – Търговище се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“. Екипът от служители на администрацията избраха да почистят парк „Борово око”, като го превърнаха в приятно място за отдих и почивка.

Кампанията „Да изчистим България” е най-големият обществен проект у нас и Областна администрация- Търговище участва активно в него от самото му начало. През 2016 г. основният партньор на кампанията - Министерството на околната среда и водите , чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда, подкрепя усилията на всички доброволци, 265 общински и 28 областни администрации за участие в кампанията. Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, могат да се превърнат от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеите на кампанията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 03 юни 2016 - 14:36:15
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев отличи с грамоти младите гардове от Спортен клуб „Бодигард Секюрити“, които взеха участие в Европейско първенство „Бодигард 2016“.

Грамота за принос в утвърждаване авторитета на област Търговище получиха Калоян Стайков, Георги Яворов, Стоян Атанасов, Янко Николаев и техният треньор Николай Алексиев. Грамотите бяха връчени от зам.областния управител Стефан Иванов, които пожела на младежите здраве и още много успехи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 03 юни 2016 - 09:57:50
изглед за печат
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева представи в Търговище политиките на министерството в сектор „Отпадъци”, както и възможностите за финансиране на общински проекти чрез инструментите, управлявани от МОСВ – Оперативна програма „Околна среда”, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда / ПУДООС/ и Националния доверителен екофонд /НДЕФ/. На събитието присъстваха областният управител Светлин Бонев, областни управители и кметове от Североизточния район за планиране, който обхваща областите Търговище, Шумен, Варна и Добрич.

Министър Василева запозна присъстващите с новите моменти в Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“ Тя подчерта, че за първи път с пари по Програмата ще се финансират проекти за превенция от свлачища. За целта са предвидени 56 млн. лв., които могат да се използват от Агенция „Пътна инфраструктура“ и общините. През 2016г. по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г“, ще бъдат отпуснати 374 млн. лв. към общините в сектора на отпадъците. Средствата ще бъдат използвани за инсталации за предварително третиране, така че да се намали количеството на отпадъците, които се депонират. Министър Василева каза още, че през 2016г. за изграждане на инфраструктура в областта на водния сектор, отпадъците и биоразнообразие са предвидени 61 млн. лв. 14 млн. лв. от Националния доверителен екофонд са насочени към реализацията на мерки за енергийна ефективност, а 1 млн. лв. за стимулиране използването на екологични превозни средства.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 02 юни 2016 - 14:36:01
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и служители на Областна администрация взеха участие в общоградското поклонението повод 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Церемонията в областния град започна с литературна композиция, представена от ученици от I ОУ "Христо Ботев". Пред паметника на Никола Симов – Куруто бяха поднесени венци и цветя и почетена паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Точно в 12 часа с минута мълчание и вой на сирени присъстващите на поклонението отдадоха почит към паметта и саможертвата на Христо Ботев и загиналите за свободата на родината.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 100 [101] 102 ... 122 123 124

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище